#remarkable_wednesday

Hej alla tjejer och icke-binära på sektionen! (TLDR finns nedan)

Dagens workshop gav mig en hel del tankar och idéer som jag skulle vilja genomföra på sektionen. Framförallt fick jag lära mig hur vi tjejer* är väldigt dåliga på så kallad self promotion. Alltså att vi är dåliga på att berätta för andra om saker som vi är stolta över eller saker vi åstadkommer. Detta är män* generellt bättre på. Att vara bra på self promotion gör att du snabbare kan ta dig vidare i din karriär, vilket gör att kvinnor* lätt hamnar efter sina manliga* kollegor. Därför är detta någonting vi behöver träna på.

Jag har därför skapat kanalen #remarkable_wednesday i META-slacken. Kanalen kommer att vara öppen (i alla fall till en början, skriv till mig om du vill att det ska ändras så kan vi diskutera det). Dit är man välkommen som tjej eller icke-binär. Tanken är att vi alla där varje vecka skriver någonting som vi åstadkommit under veckan, någonting som gör oss remarkable eller något vi är stolta över. Det ska vara en plats där vi hyllar varandra för våra insatser och där vi får en chans att träna på våra self promotion skills!

* Jag hänvisar i texten till tjejer/kvinnor och killar/män. De studier som vi pratade om på workshoppen nämnde ingenting om icke-binära och jag vill inte skriva någonting som kanske inte är sant, vilket är varför jag inte har inkluderat icke-binära i texten. Självklart är man välkommen in i slack-kanalen som icke-binär!


TLDR; För alla tjejer och icke-binära finns nu en kanal i META-slacken ( #remarkable_wednesday ) där vi varje onsdag skriver någonting vi är stolta över eller har åstadkommit den veckan. Där hyllar vi varandra och får träna på våra self promotion skills!