Evenemangskalender

2024
April
Mån
22
Tis
23
Ons
24
Tor
25
Fre
26
Lör
27
Sön
28
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Klicka på en händelse för att visa mer information

🎬 Filmkväll under QN

Piffa upp gamla trasiga kläder- Groda och Tag Monkeys

Har du tråkiga eller trasiga kläder? Vilken tur att Projekt Groda i samarbete med Tag Monkeys ska ha sitt första någonsin event, där du kan piffa upp kläder med färg och gör dina egna punk-märken att sy på!

Vad är det för event? 👕🎨🪡 Släng inte kläder bara för att de är tråkiga eller trasiga, kom och ge nytt liv åt dem istället! Projekt Groda kommer tillsammans med Tag Monkeys att ha ett jätte mysigt event där du kan ta med gamla eller trasiga kläder för att piffa upp! Det Kommer finnas möjlighet att måla och sy om kläder 🪡 🎨 men även göra egna punk-märken att sätta på. Och ja, såklart kommer det finnas fika 🍪🍩

Men vad är Projekt Groda? 🐸 Det är ett nyligen uppstartat hållbarhets initiativ som inriktar sig att göra sektionen mer grön. Vår primära uppgift är att granska sektionen från ett klimatperspektiv, men vi vill även göra det lätt för sektionen och för er alla att tänka mer grönt.

Och vad är Tag Monkeys? 🐒 Tag Monkeys är Datasektionens pysselnämnd som organiserar kul pysselevent för alla att gå på. Ibland hänger de också i META på tisdagar tillsammans med QN.

**Vad behöver du ha med dig? ** Gamla, tråkiga eller trasiga kläder som du vill fixa till. Och dig själv såklart

Vi ser super mycket fram emot att se dig där! 💚 Datum: 29 April, **Tid: **18.00, Plats: Meta

Syjunta!

Imorgon är det tisdag, vilket betyder att det är veckans syjunta! Det kommer även finnas nya jättefina sykit att köpa under kvällen! Så packa ovve, frack eller annat så ses vi i Meta från kl 18.00 ;)

Biljetter till METAspexet ute!

Hej sektionen!

I onsdags släppte spexet biljetter till årets spex Gangstrigaste Gangstern eller Mord, Rätt och Dårar 24-26 maj. Vi bjuder i år på en fantastisk upplevelse fylld med action, drama och en hel del intrig. Den är såklart rolig också.

Ni hittar mer information och biljetterna på biljetter.metaspexet.se

Öppet Groda-möte idag 15-17!

Grod dag! Ni har väl inte missat att idag är Projekt Grodas första öppna möte? Kom och fika och snacka hållbarhet och klimat med oss! Ni kommer både få höra vad vi sysslat med och möjlighet att framföra alla era egna idéer, klagomål och tankar. Kom det blir kul!

Platsen är D33 och tiden är 15(akkvart)-17 Det finns bullar!

🎬 Filmkväll under QN

Nu på tisdag (23/apr) under QN kommer Internationella Nämnden att stå värd för en fantastisk filmkväll 🎥 som börjar kl. 17.30 i vår vackra sektionslokalen META!

Det kommer att finnas gratis snacks 🍪🍿 for alla och mycket roligt —var redo för att se den fantastiska dramthrillern Hunger (2023) 👩‍🍳, som kommer att hålla dig på kanten av din stol hela tiden och ge din vecka den intensitet den förtjänar! ⚡ Du vill verkligen inte missa detta, så kom och ta med dina vänner också 🤝

Vanliga QN-brädspel 🎲 kommer också att pågå samtidigt, så du bör komma ändå.

Vi ses i META nu på tisdag kl. 17.30! 🕔️😎

PPP-märkena har kommit!

Hej [ALLA SOM GICK PÅ PPP]! Märkena för sittningen blev försenade, vilket inte informerades om - MEN det ingick ett märke (yippie), och dem har äntligen kommit fram!

Vi (Lovisa och eventuellt fler DKM-are) tänker sitta i META mellan kl. 12.00-13.00 på Tisdag 23/4 för de som vill hämta ut sitt märke!

NOTERA: Bara de som gick/betalat sin PPP-biljett kommer få ett märke!

Tack <3

Lördags sport: Indiansmyg

Hej hej Sektionen!

Varje lördag från 14:00 - 15:00 har vi en bokning på KTH Hallen för resten av terminen. Tanken är att vi kör någon aktivitet/sport i en timme. Alla är välkomna och målet är att ha kul, inte att spela superseriöst.

På lördag (20/4) spelar vi indiansmyg 🤾‍♂️🤾‍♀️ och planen är att spela matcher hela timmen.

Jag ska vara mer kreativ med aktiviteterna/sporterna men kom gärna med egna förslag på vad vi kan göra!!!

All evenemang publiceras i vår idrottsgrupp på Facebook.

Ses där! 😊👋

Kvällsevent med Polisens IT

Välkommen på kvällsevent tillsammans med Polisens IT.

Få en unik inblick i vår verksamhet och hör några av våra kollegor berätta om hur vi jobbar med AI, tekniken i polisbilen samt pentest. Vi vill också mingla med er och bjuder på pizza.

När? Måndag 29 april kl. 16:45 Var? Polishuset Kungsholmen (Polhemsgatan 30)

Anmäl dig här: http://nlg.bz/polisen

OBS: Medtag giltig ID-handling och notera att polishuset är ett skyddsobjekt

Mer information: På Polisens IT jobbar idag cirka 1 300 civilanställda. Mycket av arbetet sker i nära samarbete med poliserna. Hos oss får du god inblick i polisens verksamhet och är med och gör skillnad för hela samhället. IT är helt avgörande för att polisen ska klara sin uppgift, och myndigheten satsar mycket på att stärka Polisens IT med ny specialistkompetens och den senaste teknologin.

Oavsett om du är student, nyexaminerad eller i början av din karriär finns det många möjligheter att utforska på Polisens IT. Du kan till exempel göra ditt exjobb hos oss eller gå vårt populära traineeprogram som vi genomför i samarbete med Säkerhetspolisen. Lär känna oss bättre på https://polisen.se/IT

Anmäl dig till vårt kvällsevent den 29 april så berättar vi mer. Vi ser fram emot att träffas!

Val-SM 2024

Tisdagen den 21 maj kommer Val-SM att hållas klockan 17:30 i D1 på Campus Valhallavägen.

Reservtiden är onsdagen den 22 maj.

Motionstopp är den 7 maj.

På SM kommer vi att behandla det bordlagda ärendet om verksamhetsberättelse och bokslut för 2023, frågan om ansvarsfrihet för D-rektoratet 2023, motioner och propositioner.

Kallelse, handlingar och protokoll finner du här

VPR-event och biljetter!

Heeeej! Biljettsläppet för VPR kommer vara utanför META på torsdag (18/4) på lunchen! Så missa inte det!

I år är det MKM som håller i det så med fler praktiska frågor hör av er till dem❤

Qmärkning

Nu när en person / ett ting / en företeelse / något annat som man anser är ett gott exempel för på god qultur av 2023 har valts så kommer märkena börja säljas imorgon (onsdag) under lunchen!! (i META, som vanligt)

Qulturmärkningen stänger ikväll!!

Det här är er sista påminnelse att rösta i Qulturmärkningen 2023 innan den stänger ikväll 17:59. Länk till den är här: https://dsekt.se/zp20. En lista på alla sektionsmedlemmar som inte röstade kommer sättas upp i META. Försäljningen ikväll har tyvärr blivit inställd för att vår leverantör inte hinner producera det vinnande märket på en minut, men vi har meddelat att de ska vara klara imorgon före lunch. Så kom och köp ~~jens falk~~ det vinnande märket imorgon i META! :)

Rep med Scala (Datas kör!)

Missade du vårt uppstartsevent i torsdags? Oroa dig icke! Vi kommer fortsätta repa varje torsdag resten av terminen! 🎉🥳

Vi håller till i V01 (inte V1!!) kl 18-20 på torsdagar. Alla är varmt välkomna! ❤️

På torsdag kommer vi jobba lite mer med stämmor, och lära oss den fina versionen av Punchen kommer!🥂 Ifall du vill vara en sån där dryg jävel som börjar stämsjunga på en sittning är det här repet för dig! 😍

Vi ses där! 🐩 ❤️

Biljettsläpp till AW med MPYA

Idag, kl 16:00, i Facebook-evenemanget http://nlg.bz/MPYA, släpper vi biljetterna till School's Out for Summer AW, exklusivt för studenter inom datavetenskap och medieteknik från KTH och LiU! 🌴☀️

Sitt kvar vid era datorer - biljetterna kommer att gå åt snabbt!

Datortransport till CCLAN!

CCLAN är nu på fredag! Men ser det svårt ut att få med hela gamingstationen? Frukta icke, vi har nu lyckats anordna transport av era datorer till LANet! Om det låter intressant är det bara att mejla [email protected] med adressen du vill ha datorn upphämtad på.

Det finns fortfarande platser kvar att ta så om du inte redan gjort det, skaffa en biljett på: https://cclan.se/

Ett PEP-DM

2024-04-22 12:15 kommer Ett PEP-DM hållas i Mötesrummet, META. På DM kommer styrelsen bland annat behandla byte av namn på en projektledarpost samt uppdatering av PM.

Kallelse finner ni här

GUDAR uppstartsmöte

Hallå @ChapterInfo!

Har du någonsin undrat vad för dumheter man hittade på i sektionen för 20 år sedan? Eller har du alltid undrat varför Datasektionen är Konglig och inte Kunglig? Då kanske du hade varit intresserad av GUDAR (Gamla Uvar på Datasektionen med Anrika Redogörelser). Det är den nya nämnden för vår sektions anrika historia!

Nu på onsdag (17/4) 17.30 har vi uppstartsmöte i E34! Så om du har något historiskt uppdrag du är sugen på att dra i eller bara är intresserad så är du välkommen! Vi håller nog på i en timme så att vi hinner på METAspexets biljettsläpp 19. Hoppas vi ses där!

/Sektionshistoriker

AW med Mpya Digital

Välkomna på AW hos Mpya Digital! 🥳

Mpya Digital bjuder in Datateknik- och Medieteknikstudenter från KTH och LiU till en AW på sitt kontor i Stockholm 16 maj! 🤠

Det finns begränsat med platser, så se till att vara redo 16 april kl 16:00 när anmälan öppnar via facebookeventet!

Bouldering & Klättring med Elektro/MedTek

Nästa fredag, 19/april, kommer Internationella Nämnden 🌍 att gå samman med Elektrosektionen ⚡ och Sektionen för MedTek 🩻 för att ge dig ett fantastiskt Bouldering och Klättring evenemang, med start från kl. 13.

Det här är en unik möjlighet att träffa nya vänner från andra sektioner 🤝 och ha en jätterolig eftermiddag 💃 oavsett ditt erfarenhetsnivå 👶🧓.

Läs mer och anmäl dig här: https://dsekt.se/bce

Vi ses där! 😎

Blodomloppet 11e juni

För att delta måste du registrera dig på https://dsekt.se/blodomloppet

Snabba hälsningar Sektionen!

Vi kommer delta på Blodomloppet igen i år och anmälan öppnar nu.

Här kommer en snabb Q&A för att få er med på noterna.

När är Blodomloppet? 11e juni

Men vad är Blodomloppet? Blodomloppet är ett stort arrangemang på Djurgården som samlar många startande.

När ni anmäler er kommer ni ha tre klasser att välja på:

  1. Löpning 10 km
  2. Löpning 5 km
  3. Promenad 5 km

Mer information finns på https://blodomloppet.se/vara-lopp/stockholm/.

Hur mycket kostar det? 100 kronor eller 60 kronor om du är registrerad som bloddonator. Sektionen betalar en majoritet (240 kronor) av anmälningsavgiften.

Varför ska jag bry mig? Att röra sig är såväl kul som nyttigt, oavsett om du deltar för att delta, slå ditt personbästa eller tävla mot dina bästa vänner så är Blodomloppet ett utmärkt tillfälle.

När kan jag anmäla mig? Från och med nu fram till den 19e maj.

Hur anmäler jag mig? Du fyller i detta formulär, alla vidare instruktioner finns i formuläret. https://dsekt.se/blodomloppet

Har du frågor? Skicka Niklas eller David ett meddelande på META-Slacken eller skicka ett mejl till [email protected]

Vad väntar du på? Mållinjen väntar i alla fall på dig!

Snabba, lätta hälsningar,

David Puustinen, snabbaste av alla i sektionens blodomloppslag förra året.

Niklas Vatn, snabbare än David på alla lopp utom Blodomloppet förra året.

COOL MERCH SURVEY

Vill du ha cool merch? om ja, klicka här: https://dsekt.se/merch Vill du ha cool merch? om nej, klicka här: https://dsekt.se/merch

Öppet möte med Groda!

Grod torsdag på er sektionen, Grodförande (projektledare för Projekt Groda 2024) här igen! Projekt Groda är nu igång sedan någon månad, och projektgruppen är i fullt arbete. Men ni kanske minns att detta är ett projekt som även ska vara öppet för gemene sektionsmedlem att vara med i?

Därför har det nu blivit dags att utlysa vårt första öppna möte! Det här är ert tillfälle att höra vad vi sysslar med, men framför allt att göra era röster hörda! Det kommer bli möjlighet att diskutera klimat- och miljöfrågor på sektionen, workshopa förbättringsförslag, med mera. Har du klagomål du vill framföra? Frågor du vill att vi undersöker? Tips du vill dela med dig av? Initiativ du vill driva/event du vill ordna under Groda-paraplyet? Kom!

Mötet kommer äga rum om två veckor, måndag den 22/4 15.15-17.00 i någon övningssal, och det kan utlovas grod-erhört gott fika 🐸🍰

Intresserad av Projekt Groda? Kika gärna in på vår discord och instagram !

Vad: Öppet diskussions/workshops/info/fika-möte med Projekt Groda! Var: Campus, exakt sal meddelas närmare När: Måndag 22/4, kl. 15.15-17

Hackerkväll med Informationsorganet

Hej Sektionen!

(Nästan) varje torsdag kväll med start klockan 17 håller Informationsorganet (IOR) hackerkvällar öppna för hela sektionen!

Vad gör man på en hackerkväll? undrar du kanske. Jo - vi lägger till nya funktioner och fixar buggar i Datasektionens många datasystem och bygger ibland till och med nya!

Men det låter jättesvårt, jag kan typ ingenting kanske du tänker. Oavsett kompetensnivå kan vi garanterat hitta något lagom lätt/svårt för dig att syssla med! Det är bara att dyka upp så hittar vi något kul till dig!

Plats: Under hela P4 fram till tentaperioden kommer vi vara i E34 förutom vecka 16 (18 april) då vi är i V21 och vecka 19 (9 maj) då vi är i V12.

Det är bara att droppa in när som om du är nyfiken!

Fika utlovas, såklart! Om du inte varit med innan, så får du gärna skriva till mig på Discord eller e-post ([email protected]) så vi vet hur mycket vi ska köpa!

Lördags sport: Badminton

Hej hej Sektionen!

Varje lördag från 14:00 - 15:00 har vi en bokning på KTH Hallen för resten av terminen. Tanken är att vi kör någon aktivitet/sport i en timme. Alla är välkomna och målet är att ha kul, inte att spela superseriöst.

På lördag (13/4) spelar vi badminton och planen är att spela matcher hela timmen. Jag kommer att ta med mig 8 rack som man kan låna men vi hyr fler ifall de inte räcker. Vi har 4 spelplan och spelar i 2h.

All evenemang publiceras i vår idrottsgrupp på Facebook.

Ses där 🙂

Anmäl dig för mat till Sommar-VM!

Hej sektionen! Det går nu att anmäla sig för mat på Sommar-VM torsdagen den 2a Maj. Det går att göra på följande länk: https://dsekt.se/smmat

Sista dagen att anmäla sig är onsdag den 24e April 23:59.