Lägesqvik

Den 13:e juni anordnar Checka läget Lägesqvik på Osqvik. Lägesqvik är ett event där man främst umgås och slappnar av efter en uttmatande tentaperiod. Vi kommer servera middag men se till att äta en ordentlig lunch före. Uppskattat pris är 200kr, men kan förändras beroende på hur många som anmäler sig. Vi möts kl 12:30 vid bussarna på Slussen och kommer dit kl 13:30. Det går även bra att ta sig dit på egen hand. Annmälan görs via formuläret senast 23:59 söndag den 11:e.

Var med och förbättra dHöstkalendern 2023!

Hej Sektionen!

dHöstkalendern, som är för våra nyantagna under mottagningen är (objektivt sett) skoj. Detta gäller såklart även att förbereda den!

För mer information, och för att söka, se formuläret!

Årsbok 2022-2023

Sektionshistoriker är nästan klar med årsboken för detta skolår och snart ska denna roliga bok skickas till print. Några exemplar kommer finnas för sektionen i META men nu är din möjlighet att få en som du kan ta hem. Böckerna kommer kosta mellan 50-100 sek/per och kommer finnas att hemta runt början av hösten. Fyll i google form om du är intereserad!

Ansökan till Studs LG stänger

Imorgon kl 23:59 stänger ansökan till ledningsgruppen för Studs, så missa inte chansen att söka! Om föregående inlägg har gått dig förbi hittar du det här och formuläret hittar ni här.

In och sök nu så att ni inte glömmer, den här chansen vill ni inte missa!

Mvh, Erik och Erik

Basket med Idrottsnämnden

Hej Hopp Sektionen! Visste ni att vi har en bokning KTH Hallen varje söndag resten av terminen? Tanken är att vi kör någon aktivitet/sport i en timme. Alla är välkomna och målet är att ha kul, inte att spela superseriöst.

På söndag spelar vi basket och planen är att spela matcher hela timmen.

All evenemang publiceras i vår idrottsgrupp på Facebook.

Kajakpaddling med idrottnämnden

Hej hopp sektionen! 🌞🚣‍

Anmäl er på: https://dsekt.se/kajak 📝

Sommaren är runt hörnet, det är varmt ute och vattnet har nästan nått acceptabla temperaturer. Vet ni vad det betyder? Kajakpaddling såklart! Den 19:e juni kommer idrottskommittén att arrangera en dag med kajakpaddling i Velamsund. Alla medlemmar som anmäler sig är välkomna. 🌊🛶

Vi kommer att träffas kl. 9:00 vid Slussens busshållplats. Därifrån kommer vi att åka tillsammans till Kihls gård och sedan promenera resten av vägen och anlända till kajakklubbhuset runt kl. 10:00. Beroende på hur många som anmäler sig kommer vi att dela upp oss i grupper om cirka 20 personer och paddla en grupp i taget. Vi kommer att ha en morgon- och en eftermiddagssession.

Det kommer att finnas aktiviteter på land när de andra är ute och paddlar, och om du vill ta en löptur eller vandra på stigarna där ute är du välkommen att göra det! 🏃‍♀️🏞️

Till lunch kommer vi att erbjuda korv 🌭 och våfflor 🧇. Det kommer också finnas fika ☕ och frukt 🍓 att äta under dagen.

Schema (kan komma att ändras eller försenas):

 • Kl. 9:00 - Vi träffas vid Slussen för att åka till Velamsund.
 • Kl. 10:00-ish - Vi anländer till Velamsund. Om du behöver byta om kan du göra det nu. Vi kommer att servera lite bröd 🍞 och kaffe ☕ nu.
 • Kl. 10:30-ish - Den första gruppen börjar paddla.
 • Kl. 10:30-12:30 - En grupp paddlar. Den andra gruppen kan göra vad de känner för på land. Vi tar med frisbees 🥏, spikeball 🏐, brännboll ⚾, osv.
 • Kl. 12:30 - Lunch. Korv med potatissallad och våfflor serveras.
 • Kl. 13:30-15:30 - Den andra gruppen paddlar.
 • Kl. 15:30-17:30 - Fritid. Det är möjligt att paddla mer eller bara göra andra aktiviteter på land.
 • Kl. 17:30-18:00 - Dags att åka hem. Om vädret är fint och folk vill stanna kan vi förmodligen stanna längre. 🌅

** Praktisk information:**

 • VIKTIGT! Du måste kunna simma för att delta i paddlingen. 🏊‍♂️
 • Ta med lämpliga kläder. 👕
  • Något att paddla i. 🚣‍♀️
  • En jacka för att skydda dig mot vind och regn kan vara bra när du paddlar. 🧥
  • Kläder för aktivitet på land. 👟
  • Extra kläder för efter att du har paddlat. 👕
 • Handduk, ifall du faller i vattnet eller vill ta en dusch. 🛀
 • Sektionen står inte för kostnaden för resan till och från paddlingsplatsen. 🚗💰

Hoppas vi ses där!

Sommarstängning av META

Den 19e juni (2023-06-19) stänger META för sommaren. META öppnar igen den 23e juli (2023-07-23) för mottagningen, och 25e augusti (2023-08-25) för allmänheten.

Under den riktiga stängningen kommer endast 5 personer i sektionen ha tillgång till META, så om du BEHÖVER komma in hör av dig till [email protected]. Man kan komma in under mottagningsveckorna men låt bli om du inte hört av dig till [email protected] på förhand.

Datas Danskväll

Välkomna på Datas Danskväll (DDK)! På DDK den 22 maj kommer vi att fokusera på baldans (Vals/Wienervals). Målet är att vi dataloger ska sväva kongligt fram på baler.

Vid senare tillfällen kommer vi också ha möjlighet att lära oss bugg, salsa, chacha, rumba, foxtrot, jive, lindy hop, tango, slow foxtrot och quickstep.

Kom med eller utan partner på måndag!

Hoppas vi ses då. /Niklas och Joakim

Kafferep-Sittning

Hej sektionen!❤️ Gillar du fika?🍪🍰 Är du uttråkad och besviken på Sveriges brist på traditioner på vår nationaldag?🇸🇪 Jag har precis vad du behöver:

På eftermiddagen av Sveriges nationaldag, den 6 juni, håller baknämnden och den internationella nämnden ett evenemang för det godaste och mest svenska som finns - en riktigt traditionellt kafferep!

Våra två underbara toastmästare kommer att guida oss genom alla steg i kafferepet, men också inkludera några andra roliga inslag som sånger och aktiviteter! 🇸🇪🍰🌸

Läs mer om det och anmäl dig här: dsekt.se/g018

(Anmälan är obligatorisk och krävs för att veta hur mycket vi ska baka och förbereda🍪)

Badminton med Idrottsnämnden

Hej Hopp Sektionen! Visste ni att vi har en bokning KTH Hallen varje söndag resten av terminen? Tanken är att vi kör någon aktivitet/sport i en timme. Alla är välkomna och målet är att ha kul, inte att spela superseriöst.

På söndag spelar vi badminton och planen är att spela matcher hela timmen. Om ni har ett eget racket får ni gärna ta med, annars finns det att låna!

All evenemang publiceras i vår idrottsgrupp på Facebook.

Day-Trip: Uppsala

Hey chapter, hey internationals!

The weather is nice, P4 is slowly coming to an end, and it is finally time for a trip for our community! Join us next monday for a day-trip to Uppsala, where we will visit

 • Uppsala Domkyrka: the tallest church in the nordic countries
 • Uppsala University: the oldest university of Sweden - tour by a student of their CS chapter!
 • visit the viking graves
 • and of course the city center etc.

Uppsala is one of the most famous Swedish cities, so you really don’t want to miss it :D

Note: We’ll pay the train ticket Stockholm -> Uppsala (not back!) for the first 10 people to sign up!

Train to Uppsala: 9:45 from T-Centralen (right now 65 SEK).. Train from Uppsala: choose your own time to go back! (ca. 100 SEK).

Sign-Up opens TODAY (23rd of may), 22:00!-> https://forms.gle/4V8ehiDGjLL8axzX8

QN // DESC SMASH INVITATIONAL 2023 SUMMER

Ingen registrering behövs! Dyk bara upp någon gång mellan 17:30 och 18:00 och så kommer vi att registrera dig. Alla är välkomna oavsett nivå och fika kommer att tillhandahållas!

QN och DESC bjuder in dig till det SJUKASTE 1v1 Super Smash Bros. Ultimate-turneringen sedan hösten 2022!

Alla från datasektionen och media är välkomna och varje sektionsmedlem kan också ta med en extern deltagare (+1)!

Turneringen kommer att vara dubble-elimination, vilket innebär att om du förlorar två matcher så är du ute ur turneringen (det vill säga: förlora inte för att vinna!).

Reglerna för matcherna själva är standardturneringsreglerna: https://www.ssbwiki.com/Tournament_rulesets_(SSBU)

DLC-karaktärer (förutom Steve) är tillåtna förutsatt att vi har tillräckligt med stationer med DLC-karaktärer. Ta med din egen Switch om du vill vara säker.

Kontrollers kommer att tillhandahållas, men ta med din egen kontroller om du inte vill riskera att behöva använda en Joy-Con!

Gå med i Discorden om du inte redan har gjort det: https://discord.gg/8tmEG8DVeJ

Läskkylens återuppståndelse

Hej allihopa! Vi kan glatt meddela att läskkylen återigen kommer öppna.

Från och med tisdag (23/5) är det alltså bara att svänga förbi och inhandla godsaker till ytterst överkomliga priser. Perfekt för att hålla blodsockret uppe under den kommande tentaperioden.

Nu på tisdag kommer vi dessutom att ha en hejdundrades invigning i META tillsammans med QN, DESC, Tag Monkeys och Prylmångleriet. Sväng förbi och spela brädspel, gamea switch, pyssla, rita något eller sy lite på din ovve/frack.

Vi drar igång efter skolan och kör på tills vi alla fått sockerchock.

Utöver läskkylsutbudet utlovas även fika!

Allmän läskkylsinfo:

Var? Ett av METAs många hörn. När? Alla 8 dagar i veckan. Pengar? Ja. Hur? Swish! Kontanter? Bara om du inte snitchar till kassör. 🤫

Hur länge kommer kylen vara öppen? Läskkylen kommer att vara öppen hela tentaperioden ut! (Eller tills någon drar en Jack Nicholson och bryter sig in i spritis med en yxa igen).

Vad finns det att köpa i kylen? Lite allt möjligt! Om det är något speciellt du vill se i kylen kan du skriva till [email protected]

Har du plagierat detta inlägg från det som skrevs 2018? Ja

Kubb-turnering

Vill du ta en paus från skärmarna? Kom till oss den 24 maj för en Kubb-turnering! 🌳🏆 Vi träffas klockan 16:00 och kommer att kasta block och ha kul. Har du aldrig spelat förut? Ingen fara, vi lär dig hur man gör! Bästa delen? Det finns ett pris för det vinnande laget! 🏆🎁 Och ja, det kommer att finnas FIKA! 🥐☕ Vi ses på slagfältet! 🎉 Anmäl dig ensam eller som ett lag med dina vänner

Vandring i Djurgården

Sommarvärmen är äntligen på väg, så på måndag 22/5 vill vi i Internationella Nämnden fira med en vandring på Djurgårdens vackra strandstigar! Vi samlas klockan 13.00 vid Blå Porten, som ligger tvärs över Djurgårdsbron, och beräknar att vara tillbaka före klockan 16. På Google Maps: https://goo.gl/maps/grWhMaGPgJRDBbK17

Hoppas att vi ses där!

Datas Danskväll

Välkomna på Datas Danskväll (DDK)! På DDK den 22 maj kommer vi att fokusera på baldans (Vals/Wienervals). Målet är att vi dataloger ska sväva kongligt fram på baler.

Vid senare tillfällen kommer vi också ha möjlighet att lära oss bugg, salsa, chacha, rumba, foxtrot, jive, lindy hop, tango, slow foxtrot och quickstep.

Kom med eller utan partner på måndag!

Hoppas vi ses då. /Niklas och Joakim

(inställt) Volleyball & Spikeball med Idrottsnämnden

Hej Hopp Sektionen! Visste ni att vi har en bokning KTH Hallen varje söndag resten av terminen? Tanken är att vi kör någon aktivitet/sport i en timme. Alla är välkomna och målet är att ha kul, inte att spela superseriöst.

På söndag spelar vi volleyball i en timme. Vädret är riktigt fint, så efteråt går vi till maskinparken och spelar spikeball! Du behöver inte vara med på hela eventet!

All evenemang publiceras i vår idrottsgrupp på Facebook.

Ansökan till ledningsgruppen för Studs 2024 är nu öppen

Hej sektionen!

Nu är ansökan till ledningsgruppen för Studs 2024 öppen!

Men vad är Studs då kanske du undrar. Studs är ett projekt där cirka 30 masterstudenter får chansen att besöka intressanta företag inom IT branschen. Det kommer ge er möjligheten att connecta med företag ni verkligen är intresserade av och ge er insikt i hur arbetslivet faktiskt ser ut. Avslutningsvis åker vi alla på en studieresa tillsammans, till en destination som hela gruppen är med och väljer.

Som medlem i ledningsgruppen får du ta ansvar över ett av projektets ansvarsområden, leda en grupp som jobbar mot det målet, och därmed utveckla dina ledarskapsförmågor. Alla som läser en master och ett program kopplat till EECS skolan är välkomna att söka! Det är bara att maila [email protected] om ni har några frågor!

Läs mer och ansök i formuläret, sista ansökningsdatum är söndag 4 juni.

Mvh Erik Hedlund & Erik Nordlöf Projektledare Studs 2024

Plask 2023

Det har äntligen blivit dags att tvätta ovven och det görs så klart genom att bada i den.
Fredag 16:e juni anordnas plask på Ekhagen strandbad (Lappis beach).

Ett Äktenskaps-DM

Nu är det dags för vad som förhoppningsvis blir läsårets sista DM. PÅ Ett Äktenskaps-DM så ska det främst behandlas gästmedlemskap för medlemmar av Sektionen för Medieteknik och kontraktavtal för nØllespexet.

Kallelse, handlingar och kompletterande handlingar finner du här

Påminnelse om den flyttade reservtiden för Val-SM

Här kommer en liten påminnelse om att SM valde att flytta den första reservtiden för Val-SM till 17:30 den 17:e maj (alltså idag). Val-SM kommer att vara i D1 och alla är välkomna!

Tömning av behåll- och gratisskåp och kylar

Den 4e juni (4/6) kommer vi städa ur behåll- och gratisskåpen, samt behåll- och gratiskylarna. I princip allt som är kvar i samtliga ytor kommer att slängas så att ingenting står kvar i META över sommaren. Tills dess ombeds alla att själva ta vara på sina saker, då man annars kommer man gå miste om dem. Från och med 4e juni till och med att META öppnar igen den 23e juli ombeds man att inte förvara något nytt i förvaringsutrymmena.

Städfesten 2023: Game of META

Hej sektionen!!

På lördag är det dags för den årliga Städfesten, vilket i år kommer bli ett episkt spel om METAs egna järntron... dvs titeln som toast! 👑

Har du kanske varit med och städat META två gånger under året? Eller har du varit med i Mottagningens personal 2022 och städat en gång? Är du med i något klubbmästeri som städat (DKM, MKM eller SpexM)? Då är du välkommen in GRATIS!!*

Med ett gyckel kan tronen bli din! ⚔️ Anmäl dig idag!

Hoppas vi ses där!

*Med undantag för kostnaden av alkohol vid köp av alkfull biljett

Påminelse: Anmälan till motionslopp med idrottsnämnden

Hej Sektionen! Nu kan ni anmäla er till Blodomloppet 14e juni med idrottsnämnden. Det finns möjlighet för nämnder/projekt att delta som lag och tävla mot varandra!

Anmälen görs genom länken nedan:

https://dsekt.se/lopp

Utbildningsnytt VT23 SN

Hej sektionen!❤️

Nedan kan ni läsa utbildningsnytt för VT23.

Ansökan till kursval och masterval stänger den 15:e maj! Ansökan till kursval och masterval stänger den 15:e maj. Glöm inte att anmäla er i tid. Oroa er inte om behörighet när ni anmäler er till masterval, behörighet kontrolleras automatiskt och manuellt.

Säkerhet Det förekommer att obehöriga vistas på KTHs områden när de ej har tillträde. Var därför uppmärksam om vilka du släpper in i KTHs lokaler efter kl. 17 när allmänheten ej har tillträde.

Canvas kommer att ersätta programwebben HT23 I höst kommer KTH att arbeta på ett nytt sätt med programkommunikation och studenter kommer kunna komma åt aktuell information om sitt program på ett mer lättillgängligt sätt när programwebben nu ska förflyttas till Canvas. Programrummen kommer vara tillgängliga för studenterna från och med HT 2023 och kommer att flyttas den 31:a Maj.

**Återkoppling om kurser ** Vi vill påminna studenter om att hålla en god ton och att ge konstruktiv feedback om utbildningen och kurser. Vi vill jättegärna höra eran feedback och utveckla utbildningen tillsammans. Om ni upplever problem och svårigheter i kurser eller studiemiljö, hör gärna av er till våra representanter eller funktionärer. Ni hittar all kontaktinformation här.

För att läsa hela utbildningsnytt, klicka här.

**Sammanfattningar ** Sammanfattning av programråd VT23 här. Sammanfattning av länkmöten åk 1-3 VT23 här . Sammanfattning av utbildningsråd VT23 här.