PSA angående stölder

Hej sektionen! Här kommer ett litet PSA.

Det har tyvärr skett ett antal stölder på campus under höstterminen. Vi vill därför be er hålla uppsikt över era saker at all times. Det gäller även innanför låsta utrymmen såsom datorsalar och inne på toaletterna. Tänk också på att inte släppa in obehöriga i lokalerna.

Om du skulle känna dig otrygg av någon anledning, eller om du vill ha stöd av väktarna, så kan du alltid, oavsett tid på dygnet, ringa väktarnas larmnummer på 08-790 7700. Telefonnumret fungerar även om du vill rapportera att någonting blivit stulet eller om det befinner sig obehöriga på campus.

Du kan också alltid höra av dig till sektionens SMA, Axel, på [email protected] eller JNO, Jennifer, på [email protected].

Lycka till med de sista veckorna av terminen. May the odds be ever in your favor på era sista mästarprov/labbar/tentor/uppgifter.

Amanda, D-SOL

JML Lunchföreläsning!

Välkommen till en lunchföreläsning om att arbeta med mångfald, lika möjligheter och inkludering på arbetsplatsen!

En introduktion och case study tillsammans med Gunnar Risting från Purple Pill, ett projekt utvecklat av Gunnar, John Leijonmarck och deras kollegor, med syftet att uppmuntra fler män på arbetsplatsen att aktivt engagera sig i frågor och ärenden som rör kön.

Med sitt namn som en referens till Matrix-metaforen om att ha modet att se sanningen och ta ställning, strävar Purple Pill-initiativet efter att inkludera alla i kampen mot könsolikhet.

Detta event är ett samarbete mellan Konglig Datasektionen och Fysiksektionen! Organiserat av Fysiks Jämlikhetsnämnd JämN och Datas JN och NLG!

Vi ses där!

Gamlingpub

Nu är det den tiden på året återigen för gamlingarna att visa nuvarande dataloger och medianer hur det gick till förr i tiden, aka de kommer visa hur man festar, old school! 😎😎Det kommer bli en fantastisk kväll där alla OG dataloger och medianer kommer är välkomna till att mysa och snacka om hur snabbt tiden har gått.Det kommer bli god matt, gött häng och en annan klassiker så även ni som ej är en gamling är hjärtligt välkomna!

Lördagssport: Kinesiska muren (kull lek)

Hej hej Sektionen!

Varje lördag från 14:00 - 15:00 har vi en bokning på KTH Hallen för resten av terminen. Tanken är att vi kör någon aktivitet/sport i en timme. Alla är välkomna och målet är att ha kul, inte att spela superseriöst.

På lördag (9/12) spelar vi kinesiska muren (en typ av kull lek) hela timmen.

Jag ska vara mer kreativ med aktiviteterna/sporterna men kom gärna med egna förslag på vad vi kan göra!!!

All evenemang publiceras i vår idrottsgrupp på Facebook.

Ses där 🙂

Skicka in motiveringar till Hedersdeltat

Hej allesammans!

Glöm inte bort att man kan skicka in förslag med motiveringar till Hedersdeltat.

Hedersdeltat är sektionens finaste förtjänsttecken och utdelas till de sektionsmedlemmar som synnerligen förtjänstfullt verkat ideellt för sektionen.

Förslag lämnar ni på: dsekt.se/hedersdelta Tidigare mottagare och motiveringar hittar ni här: https://datasektionen.se/sektionen/hedersdelta

Motivera på så ses vi på Rev-SM!

Ett Fan-Vilket-År-DM

Den 14:e december kommer Ett Fan-Vilket-År-DM att hållas i D35 klockan 17:30. På DM kommer styrelsen bland annat behandla samboendeavtalet för 2024 och stängningen av flera projekt.

Valhandlingar till Glögg-SM

Hoppsan, det var visst inte riktigt sista gågen vi sågs i år.

Det är nämligen så att nu finns det valhandligar tillgängliga även inför Glögg-SM på dsekt.se/valhandlingar. Det må inte vara så många kandidater denna gång men är fortfarande mycket värt att läsa.

VALiga hälsningar, Datasektionens Valberedning

dJulkalendern börjar IDAG

🎶🎶 Nu är det dJul igen och nu är det dJul igen! 🎶🎶

dJulkalenderns första lucka släpps IDAG klockan 12:15, så var redo! https://djulkalendern.se/

Mer information finns här: https://datasektionen.se/nyheter/11235

dJuliga hälsningar, Tomtefar och resten av oss bakom dJulkalendern

Lynx Hackathon!

Welcome to the Lynx Hackathon! 💻

At the Lynx Hackathon, you will work in teams to create a fully systematic trading strategy based on real market data. Your algorithm will be evaluated in a virtual environment at the end of the event, allowing you to see how your idea would have worked in the real financial market. There will be investment professionals from our research and trading department at your disposal to answer questions and guide you through the process. After the event, there will be dinner and mingle at the office!

For more information and how to apply, go to our website www.lynxhedge.se/hackathon. The website will open for application 1st of December.

Lördags sport: Kull lekar (svanskull etc.)

Hej hej Sektionen!

Varje lördag från 14:00 - 15:00 har vi en bokning på KTH Hallen för resten av terminen. Tanken är att vi kör någon aktivitet/sport i en timme. Alla är välkomna och målet är att ha kul, inte att spela superseriöst.

På lördag (2/12) spelar vi svanskull och andra typer av kull lekar hela timmen.

Jag ska vara mer kreativ med aktiviteterna/sporterna men kom gärna med egna förslag på vad vi kan göra!!!

All evenemang publiceras i vår idrottsgrupp på Facebook.

Ses där 🙂

Mediator 2023

Måndag 11:e december 17:30 kommer vara pub 🍻 och pepparkakshustävling i både META och Tolvan???! 🙀 😵‍💫 🫣

Detta är en chans att besöka en främmande sektionslokal och träffa Elektro ⚡ MedTek 🩻 Media 🎥 och Data 🤓 studenter

Pepparkakshustävlingen (17:30-18:30) kräver samarbete, kreativitet, och snabbhet och innehåller stafett-liknande element (varför??- ✋Trust us). Alla som är med i tävlingen får ett gratis custom ✨ extremt swag 😎 one of a kind 💎 premium märke. Anmäl er i dsekt.se/mt23 för att få ett lag (begränsade platser!)

För er som inte hinner tävlingen, fear not. Puben 🍻 🪩 i META (och kanske Tolvan) är öppen från 17:30. Där kommer man också kunna köpa 💵 märken som blir över från tävlingen. Man kommer in i pub för sektionen man inte tillhör genom vårat (patent pending) 🧑‍🤝‍🧑 drinking-buddy-system™

Övriga detaljer kommer närmare till eventet 👍 👍 👍

Biljettsläpp för Skiftes

Halloj sektionen! Skiftes kommer i år att vara en lunchsittning som sker den 17:e december och biljettsläppet kommer att vara nu på fredag (1:a december) 18:00.

För de obekanta med Skiftes så är det en sittning menad att symbolisera övergången från nuvarande funktionärer till de som blev förtroendevalda inför årsskiftet. Alla är välkomna att delta på Skiftes men utav överstående anledning får sittande samt blivande funktionärer förtur på biljetter till Skiftes.

METAplace 2023: 4-11 december

Under vecka 49 öppnas en 128x128 yta där alla får bygga sina mästerverk, dock med en cooldown mellan varje block. Ta med alla era kamrater och samarbeta för att skapa och försvara er plats i detta historiska moment! Alla från data och media är välkomna att delta närsomhelst under veckan, oavsett om man är sektionsaktiv eller inte.

Efter tiden har gått ut kommer vi printa ut den slutgiltiga canvasen och hänga upp den i META. Man kommer också kunna få bilden som en karta i själva servern när den öppnar!

Server IP: event.mc.datasektionen.se (Java 1.20.2) Eventet börjar den 4:e december kl 17:00, och slutar 11:e december kl 17:00.

Gå med i discord-servern här: https://dsekt.se/metacraft

Vi ses i META (i minecraft)!

Datas Danskväll

Välkomna på Datas Danskväll (DDK)! På måndag den 27:e oktober fortsätter vi med danskvällarna och vi kommer att övergå från baldans till bugg.

Vid senare tillfällen kommer vi också ha möjlighet att lära oss salsa, chacha, rumba, foxtrot, jive, lindy hop, tango, slow foxtrot och quickstep.

(𝐎𝐁𝐒: Jag kunde inte boka sal så Joakim kommer att ockupera en ledig en i Q-byggnaden)

Kom med eller utan partner på måndag!

Hoppas vi ses då.

/Trang och Joakim

dJulkalendern 2023

dJuliga hälsningar sektionen!

Äntligen har det återigen blivit dags för dJulkalendern, Konglig Datasektionens årliga CTF-tävling! Har du för mycket tid att lägga på plugget? Tentor att prokrastinera inför? Sektionsarbete att göra någon annan gång? Underbart! Kom och tävla om att vara Bäst på att DATA™!

Varje vardag i december (med start nu på fredag!!!) innan julafton klockan 12:15 svensk tid släpps en lucka. Luckorna består av kluriga gåtor, hacking, och andra datarelaterade utmaningar som ni ska försöka lösa så många av, och så fort, som möjligt. Till dJulkalendern finns även en story som utspelar sig episodiskt alltefter man löser luckor.

Tävlingen är individuell, men ett tag efter att en lucka släppts är det både okej och uppmuntrat att samarbeta!

Det man tävlar om är titeln Bäst på att DATA™. Det finns även ett achievement-märke för de som lyckas lösa alla luckor och för de som gör det snabbast utlovas även T-shirts med dJul-tema!

Redan nu kan ni gå in på https://djulkalendern.se och lösa lucka -1 för att se till att ni kan logga in och förstå hur systemet fungerar samt läsa reglerna!

Hoppa även gärna in på vår discordserver: https://dsekt.se/djul, där ni kan fråga oss frågor, diskutera luckor ni löst med andra och bli notifierad om eventuella ledtrådar!

Hälsningar, Tomtefar Mathias Magnusson och resten av dJul-teamet!

Vårbalken biljättsläpp

Hallihallå bästa sektionen, Vårbalkens återvändo börjar närma sig ( T A G G A). Vårbalken kommer ske den 4 januari och biljettsläppet kommer vara på onsdag kl 20 (dvs 29 november) via det länkade formuläret. Vet ni inte vad vårbalken är kan ni läsa mer om det i det länkade facebook-eventet.🎉🥳🎊

Stängning av META för SNNC -- 10/12 08:00 - 11/12 07:00

Hej sektionen!

Från och med söndagen den 10 december 08:00 till och med måndagen den 11 december 07:00 kommer META vara stängt då SNNC, nobelfestens efterfest, kommer använda lokalen.

META kommer inte vara tillgänglig under stängningen och allas accesser kommer dras in.

Om ni har några frågor kan ni kontakta styrelsen på [email protected]

Renovering av köket i META -- 27/11 - 28/11

Hej sektionen!

Från och med måndagen den 27/11 till och med minst tisdagen den 28/11 kommer köket i META vara otillgängligt då Akademiska Hus kommer att genomföra en renovering.

Det kommer fortfarande vara möjligt att studera i META men det kan förekomma höga ljud och köket kommer att vara avspärrat.

Om ni har några frågor kan ni kontakta styrelsen på [email protected]

Ingen onsdagspub med DKM denna vecka

hallihallå vi i DKM kommer inte ha onsdagspub v.48 (nästa vecka) - så ni vet!

ni får ladda upp till dJulmiddagen istället!

Urnval och fyllnadsval Glögg-SM

Hallå, kanske för sista gången i år, sektionen!

Valberedningen har öppnat upp urnvalet för Ordförande, Vice Ordförande och Kassör. Vi meddelar glatt att det nu även går att ändra sin röst utan besvär om man av någon anledning ändrar sin årikt. Gå in på durn.datasektionen.se så hittar ni valen för varje individuell post. Mer info om hur systemet fungerar går att läsa där om man är nyfiken. Fyllnadsvalet till de poster som saknar funktionärer efter VM är dessutom öppet på val.datasektionen.se.

VALiga hälsningar, Datasektionens Valberedning

Biljettsläpp för dJulmiddagen ikväll!

Heej! Jag vill bara pusha att vi har biljettsläpp till dJulmiddagen ikväll! Glöm inte att säkra era biljetter

När släpps formuläret? 19.00 Vars släppts formuläret? Se facebookeventet!

Info finns i eventet!

dJulmiddagen 2023

Ho Ho Ho. Då var det dags för årets mysigaste sittning, nämligen dJulmiddagen 2023.🤶🤶 ❄️ Hoppas ni alla har varit duktiga i år för vi kommer även att ha en julklappsutdelning!!! 🎁🎁 Alla som vill delta tar med sig en present vid värde av ungefär 50 kr för att sedan ge den till tomten som genom sin superhemliga algoritm kommer avgöra vilken present du får. Så komsi komsi, och ha en jättemysig kväll med resten av sektionen.🎄🎄

Julbordet kommer bestå av svenska klassiker som köttbullar, korv, potatis (omnom), sill, julost m.m. Det kommer självklart finnas veganska och vegetariska alternativ!

Cool information 𝐕𝐚𝐫? META 𝐍ä𝐫? 8 december kl. 19.00 𝐇𝐮𝐫? I dina finaste (icke frack och långklänning) finkläder. Icke ovveevent Ä𝐧𝐧𝐮 𝐦𝐞𝐫 𝐡𝐮𝐫? Ta med en julklapp för att få någon annans julklapp! 𝐏𝐫𝐢𝐬? 180kr för alkfull biljett, 150kr för alkfri biljett

𝐁𝐢𝐥𝐣𝐞𝐭𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚 𝐬𝐥ä𝐩𝐩𝐬 𝐤𝐥 𝟏𝟗:𝟎𝟎 𝐝𝐞𝐧 𝟐𝟐 𝐍𝐨𝐯𝐞𝐦𝐛𝐞𝐫. Biljetter kommer att vara reserverade för nyblivna cliffs, Titel24 och Drek. Dem släpps som en Google Forms länk i facebookeventet. Vi kommer att lotta ut biljetterna till de som anmäler sig inom första 5 minutrarna förutsatt att fler än sittningskapaciteten anmäler sig inom den ramen.

Smash Tournament on the 12/12

On the 12th of December at 17:30 in META, QN and DESC will hold the SICKEST Super Smash Bros. Ultimate tournament since spring 2023!!! Everyone from the Data and Media chapters is welcome and every chapter member can also bring one additional external participant (+1)! The tournament will be a double-elimination, which means if you lose two games you are out of the tournament (i.e. don't lose to win!). The matches themselves will be 1v1! The ruleset for the matches themselves are the standard tournament ruleset: https://www.ssbwiki.com/Tournamentrulesets(SSBU) DLC characters (exempting Steve) are allowed! Some Switches might not have all DLCs, bring your own Switch if you want to be sure. Controllers will be provided but bring your own controller if you do not want to risk having to use a joycon!

No sign-up needed! Just show up sometime between 17:30 and 18:00 and we will register you.

Anmäl dig för mat till Glögg-SM

Hej sektionen! Det går nu att anmäla sig för mat på Glögg-SM tisdagen den 5:e december. Det går att göra på följande länk: https://dsekt.se/sm-mat.

Sista dagen att anmäla sig är söndag den 26 november 23:59

Campusöversyn Kista och Södertälje

Hej sektionen,

Framtiden för KTH Kista och KTH Södertälje granskas just nu av KTH.

En enorm utredning har gjorts under året som kulminerade i ett beslut av universitetsstyrelsen (som har mer makt än Rektor) i slutet av året. Innan dess vill vi på Studentkåren THS höra vilka bekymmer du bär på och vilka aspekter som är viktigast för dig framåt. THS har aktivt representerat studentperspektivet genom hela utredningen och kommer att fortsätta att påverka diskussionerna på KTH.

Berätta vad du tycker som student genom att fylla i detta formulär: https://forms.gle/PTgz9EjU3pvyRncH6

(Detta meddelande skickades ursprungligen ut av THS Chefer för Utbildningsinflytande)