Måndagsstäd

Halli hallå! Nu har det blivit dags för META att dra igång måndagsstäden. I vanliga fall är det endast ettan som får komma men eftersom att nØllegrupperna vid denna tid är helt disintergrerade så kommer vi köra på att vem som helst får komma på måndagstäden och hjälpa till. Under ett måndagsstäd ser man till att META åter igen ser aptitligt ut genom att återställa kök och mikrovågsugnar. Det brukar inte ta mer än 45 minuter och det är inget krävande arbete.

Varför skulle man vilja hjälpa till? Jo du, utmärkt fråga.

 1. Man får fika
 2. Man får lära sig lite mer om hur META sköts
 3. Städar man två gånger nu under vårterminen får man gå på städfesten helt gratis (OBS. alkohol ingår ej) a. Städar man bara en gång får man gå på städfesten halvt gratis.

Det är egentligen ett krav från KTH att vi tar hand om lokalen, så hjälp till. Annars blir vi av med våra mikros. Städfesten, för er som inte vet, är en sittning (20/5-2023) med alldeles för mycket budget där det händer kul saker. Så se till att städa 2 gånger för att få gå på den gratis.

Måndagsstäd är varje måndag klockan 17:17 till och med städfesten!

METAdorerna ser dig... gärna på måndagar

Innebandy med Idrottsnämnden

Hej Hopp Sektionen! Visste ni att vi har en bokning KTH Hallen varje söndag resten av terminen? Tanken är att vi kör någon aktivitet/sport i en timme. Alla är välkomna och målet är att ha kul, inte att spela superseriöst.

På söndag spelar vi innebandy och planen är att spela matcher hela timmen.

All evenemang publiceras i vår idrottsgrupp på Facebook.

Försäljning av nya skärp

Hej sektionen! På fredag börjar prylmångleriet sälja datasektionens skärp. Vi har också hämtat in fler storlekar av våra collegetröjor. Vi kommer stå utanför Meta mellan kl 12:15 till 13:30.

Lynx Hackathon

Välkommen till Lynx Hackathon! 🥳✨

Under Lynx Hackathon kommer ni att arbeta i lag för att skapa en helt systematisk handelsstrategi baserad på verkliga marknadsdata. Er algoritm kommer att utvärderas i en virtuell miljö i slutet av eventet, så att ni kan se hur er idé skulle ha fungerat på den verkliga finansmarknaden. Det kommer att finnas investeringsexperter från vår forsknings- och handelsavdelning till ert förfogande för att svara på frågor och guida er genom processen. Efter evenemanget blir det middag och mingel på kontoret! 🤩

För mer information och hur du ansöker, gå till vår webbplats www.lynxhedge.se/hackaton

När: 1a April - Heldag Var: Regeringsgatan 30-32

Mat till Extra-SM

Hej sektionen! Det går nu att anmäla sig för mat på Extra-SM torsdag den 9:e februari. Det går att göra på följande länk: https://dsekt.se/smmat.

BLUMS RELEASE PARTY

𝗕𝗟𝗨𝗠𝗦!!!!! Vi i 𝗗𝗞𝗠 kan äntligen stolt presentera årets roligaste event, 𝗕𝗟𝗨𝗠𝗦!!!!! 🎉 🏖️ 🤩

Den 25 februari så smäller vi igång med en rejält 𝙢𝙖𝙭𝙭𝙖𝙙 fest och beachvolleybollturnering på Beach Club. Detta kommer med god marginal att vara det roligaste eventet på hela året och det är ingenting man vill missa. Mer info om 𝗕𝗟𝗨𝗠𝗦 kan hittas hära: https://fb.me/e/3m39b89Yw Men då kanske du undrar när, var, och hur man kan få tag på biljetter till 𝗕𝗟𝗨𝗠𝗦. Svaret är att allting kommer att lösa sig på denna pub. Det är dock inte vilken pub som helst, det är nämligen 𝗕𝗟𝗨𝗠𝗦 𝗥𝗘𝗟𝗘𝗔𝗦𝗘 𝗣𝗔𝗥𝗧𝗬!!!! Vi kommer faktiskt att anordna en extra fet pub där biljetterna till 𝗕𝗟𝗨𝗠𝗦 (mer info kommer). Denna pub kommer inte bara vara den bästa chansen att få tag på en biljett till 𝗕𝗟𝗨𝗠𝗦 utan sannolikheten att detta blir en riktigt najs pub är ungefär samma som att Dr. Doofenshmirtz har en självförstörings knapp på sin nästa mackapär.

𝗧𝗔𝗚𝗚𝗔 𝗕𝗟𝗨𝗠𝗦!!!!! 𝗧𝗔𝗚𝗚𝗔 𝗕𝗟𝗨𝗠𝗦!!!!! SES PÅ PUBEN!

BLUMS .

Tjena tjena Sektionen!

Hoppas att ni är redo för lite spännande nyheter, eftersom att vi i DKM nu stolt kan presentera vad som kommer att bli ett av årets höjdpunkter; BLUMS!!! 🤩🤩

BLUMS är ett tok-maxxat event där beachvolleyboll och fest kombineras för att skapa en kväll man sällan kommer att glömma!!!

Biljetterna kommer att släppas nu på onsdag under BLUMS RELEASE PARTY vid klockan 20:00. Detta event kommer att vara öppet för alla på KTH, så se till att vara på hugget om du inte vill missa årets roligaste event, och glöm inte att bjuda med dina polare från andra sektioner. Mer info går att hitta i eventet eller på blums.dkm.io Vi ses på biljettsläppet

Hälsningar, DKM

Tävling - Biljett till dJubileumsbanquetten

Halloj sektionen!

dJubileet annordar en liten tävling där man har chansen vinna en gratisbiljett till dJubileets finsittning. Mer info finner ni på länkarna nedan.

Facebook Instagram

Datalogiettan? Vi vill ha dina åsikter kring höstens kurser

Hej Sektionen! Studienämnden ska snart ha länkmöte med ansvarig för Datalogimastern. Där kommer vi att diskutera höstkurserna under ettan, dvs: AI, Datasäkerhet, IPoP, Vettig, Avalgen och Prosamm. Vi vill gärna få dina åsikter kring

Om du läst någon av kurserna ovan under hösten så vill vi ha in dina åsikter så att vi kan ta upp dem med programledningen för att förbättra kurserna och programmet som helhet. Ni kan fylla i google-dokumentet här.

Rekrytering för Project Pride!

Hej Datasektionen! Vill DU vara med och ordna pride-event och sätta ihop ett flak för Stockholm Pride? 🌈 I sånna fall öppnar nu rekryteringen för Project Pride ✨🌱

Ansökan stänger 8:e februari och intervjuer sker löpande!

Internationella Nämnden: Kick-Off-Möte

Har du inte alltid velat...

 • vidga din horisont
 • träffa studenter från hela världen
 • anordna roliga evenemang
 • arbeta tillsammans med internationella studenter
 • hjälpa oss att inkludera internationella studenter i vår sektion

På vårt Kick-Off-möte bestämmer vi vilka projekt/evenemang vi vill genomföra i P3/P4!

Vi träffas i META och hittar ett ledigt rum.

Extra-SM

Den 9:e februari kommer Extra-SM att hållas i D1 klockan 17:30 på Campus Valhallavägen. Reservtiden är måndag den 13:e februari.

De motioner som kommer behandlas angår att se över akustiken i META, HLR-utbildning för funktionärer samt sektionsaktiva, valprocess för Kårfullmäktigeledamöter samt Budget för DKM:s nya event Blums. Utöver detta kommer även en proposition för revidering av budgeten att behandlas.

På Extra-SM kommer det även att hållas val för de vakanta styrelseposterna, Programansvarig student, Revisor, Studerandeskyddsombud, Talman och Quapellmästare.

Slutligen kommer andra läsningen av motionen “En ny Era för Kårfullmäktige” att behandlas.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Den fullständiga kallelsen hittar ni här

Handlingarna finns här.

Anmälan till mat

Ockultgasquen - METAspexets externsittning

Hej sektionen!

Känner ni att livet saknar mening? Vill ni kommunicera med högre krafter? Då bjuder SpexM in er till en kväll ni sent kommer att glömma!

Ockultgasquen är METAspexets externsittning där Dataloger och Medianer, spexare och icke-spexare, samlas för en riktigt speciell och mystisk sittning...

Den tar plats den 18/2 kl. 19.00, mer info och biljettsläpp sker på Facebookeventet, så klicka in där och så ses vi där! https://www.facebook.com/events/617440540191518?ref=newsfeed

SN Lunchmöte

Den 30:e januari kommer SN hålla lunchmöte kl 12:15. På mötet kommer studienämnden diskutera över periodens kurser för årskurserna såväl som mastern.

Formulär angående EECS Kansliets tillgänglighet och informationsflöde

Hej Sektionen!

Utbildningskansliet på EECS-skolan har gett oss i Styrelsen i uppdrag att ta reda på hur sektionen känner kring Kansliets tillgänglighet samt informationsflödet känns inför nästa möte.

Det innehåller frågor om bland annat tidsbokning kontra drop-in, om ni vill ha digitala alternativ till fysiska möten samt om programwebben fungerar bra.

Det skulle uppskattas om du skulle kunna ta en minut och svara på detta formulär: dsekt.se/kansli-formular

D-rektoratet genom, Abhinav Sasikumar Ledamot för Utbildningsfrågor

Sök för att bli master/internationell studentrepresentant på Studienämnden!

Hej sektionen!❤️

Studierna har börjat rulla igång för period 3 och vi behöver nu masterrepresentanter samt internationella studentrepresentanter som är taggade på att utvärdera och förbättra dataprogrammet. Att vara master/internationell studentrepresentant innebär att du representerar din master/internationella studentgrupp, både på Studienämndens möten (ett halvtimmes lunchmöte varannan vecka) och när vi går på länkmöten.

"Vad är ett länkmöte?", undrar ni säkert. Jo, det är möten som sker en gång per termin, där masterrepresentanterna träffar de ansvariga för kurserna och dataprogrammet i sin helhet. Där vi har en enorm chans att påverka och förbättra vårt program!

En annan viktig uppgift för representanterna är att klaga på kurser, käka upp vår fikabudget och gå på våra Teambuildings!🤩

Så fyll i formuläret och SÖK!

Lunchföreläsning med Etimo

Välkomna till lunchföreläsning med konsultbolaget Etimo! Kom och lyssna på när Philip och Björn från Etimo berättar mer om ämnet "Vad innebär det att vara konsult". 🤩🤩🤩

Etimo bjuder även på lunch! 🥳 Det finns begränsat antal platser och först till kvarn gäller. Anmäl dig här:http://www.nlg.bz/etimo

När: 31:e januari 12.15 Vart: V1

Mer om föreläsningen: “Vad innebär det att vara konsult” Etimo är ett familjärt konsultbolag med stort fokus på medarbetare, kunskap och arbete för en bättre omvärld. Den 31a januari kommer Philip Forsberg och Björn Wahlberg från Etimo på besök för att berätta om vad det innebär att vara konsult. De kommer att bena ut vilka typer av uppdrag det finns, vad som förväntas av en konsult, vilket stöd man får av sina kollegor och hur konsultrollen skiljer sig från en anställning på ett produktbolag. Etimo arbetar med att utveckla skräddarsydda digitala webb- och molnlösningar åt sina kunder, som är allt ifrån stora bolag till start ups. Etimo brinner för teknik, kundvärde och samhällsnytta, 10 % av Etimos tid går alltid till kompetensutveckling. Två dagar varannan månad har Etimo interna koddagar där de kodar open source tillsammans och umgås med kollegor, varje fredag träffas de på kontoret för att utbyta erfarenheter och lära av varandra. Varmt välkommen att lyssna in och träffa Etimo!

Viktigt meddelande till Sektionen

Hej Sektionen!

Här kommer lite viktig information från styrelsen.

TL;DR:

Styrelsen är för tillfället underbemannad och det blir därför svårt att hinna med allt arbete. Ha gärna god framförhållning med ärenden ni behöver hjälp med.

Extra-SM är 9:e februari och ett antal viktiga ärenden kommer behandlas, bland annat en stor budgetrevidering.

Sektionen vill ha frackband. Skicka in era förslag på frackband till [email protected].

Lite folk i styrelsen

Det första är att vi i skrivandets stund har fyra vakanta poster i styrelsen (Sekreterare, Vice kassör, Ledamot för studiesociala frågor och Ledamot för studiemiljö och likabehandling).

Detta innebär att styrelsen kan komma att ha längre svarstider än vanligt och att vi inte kommer att ha möjlighet att fokusera på de frågor som de vakanta posterna normalt behandlat. En annan konsekvens är att mindre kommer att bli gjort på andra fronter då resten av styrelsen behöver täcka upp. Tänk därför på att ha extra god framförhållning om ni har ärenden som behöver behandlas.

Om ni är intresserade av att söka styrelsen kan ni göra det på val.datasektionen.se.

Extra-SM

Vi kommer att ha Extra-SM den 9:e februari där viktiga motioner och en större budgetrevidering kommer behandlas.

De motioner som kommer behandlas är

 • Motion angående att se över akustiken i META
 • Motion angående HLR-utbildning för funktionärer och sektionsaktiva
 • Motion angående valprocess för ledamöter till Kårfullmäktige
 • Motion angående budget till Blums

På Extra-SM kommer val för många viktiga poster hållas. Utöver de vakanta styrelseposterna kommer det även att hållas val för ett flertal viktiga poster,

 • Programansvarig student
 • Revisor
 • Studerandeskyddsombud
 • Talman.

Då det är ett extrainsatt SM kommer inga andra motioner behandlas. Kallelse kommer separat.

Frackband

Under Glögg-SM kom frackband till Sektionen upp som en övrig fråga. Det fanns olika alternativ som visades upp under Glögg-SM men inget av förslagen föredrogs av SM.

Frackband används främst i när man representerar Sektionen i externa sammanhang. Därför bör designen vara i enlighet med vår grafiska profil.

Skicka gärna in era förslag till [email protected].

Ett Sök-styrelsen-DM

Den 30:e januari kommer DM att hållas i Sektionsrummet i Nymble klockan 17:30. På DM kommer styrelsen, bland annat, att stänga ett antal projekt, diskutera fattade per capsulam-beslut samt diskutera några motioner inför Extra-SM.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Kallelsen finns här.

Handlingarna finns här.

Kompletterande handlingar finns här

Volleyball med Idrottsnämnden

Hej Hopp Sektionen! Visste ni att vi har en bokning KTH Hallen varje söndag resten av terminen? Tanken är att vi kör någon aktivitet/sport i en timme. Alla är välkomna och målet är att ha kul, inte att spela superseriöst.

På söndag spelar vi volleyboll och planen är att spela matcher hela timmen

All evenemang publiceras i vår idrottsgrupp på Facebook.

Bli inhoppare till Studs!

Hej Sektionen!

Sugen på att gå på spännande företagsevent, hitta sommar-/exjobb, eller allmänt nyfiken på arbetslivet? Då skulle jag varmt rekommendera att anmäla dig som inhoppare i Studs 2023! Det är ofta ett par Studsare som inte kan gå, och här finns möjligheten att fylla vakanser. Förutom en inblick i företaget och deras kontor bjuder varje event även på olika aktiviteter och god mat och dryck! Du får även ladda upp ditt CV så att de företag vars event du går på lättare kan kontakta dig angående sommarjobb, exjobb, arbete etc!

Anmälan är inte bindande och är öppen hela våren, så vad väntar du på? Anmäl dig här https://dsekt.se/inhoppare! (men ju senare du anmäler dig desto fler event riskerar du att missa ;) )

Badminton med Idrottsnämnden

Hej Hopp Sektionen! Visste ni att vi har en bokning KTH Hallen varje söndag resten av terminen? Tanken är att vi kör någon aktivitet/sport i en timme. Alla är välkomna och målet är att ha kul, inte att spela superseriöst.

På söndag spelar vi badminton och planen är att spela matcher hela timmen. Om ni har ett eget racket får ni gärna ta med, annars finns det att låna!

All evenemang publiceras i vår idrottsgrupp på Facebook.

Årets första prylisförsäljning

Hej sektionen! Nu på fredag har prylmångleriet sin första försäljning för i år. Vi står utanför meta under lunchen.

D-22: Årskursmärket kommer säljas.

METAspexet: Nya märken och klistermärken kommer säljas.

Ovvar: Skriv till mig om ni vill reservera ovvar.

Messenger: https://www.facebook.com/dataprylis

Email: [email protected]

Extra-KF

Hej alla sektionsmedlemmar!

Tisdagen den 24e kl 18 kommer det att hållas ett Extra-KF. Vi kommer hålla till i Kröken, i Nymble.

Alla medlemmar i THS är välkomna att komma och lyssna (om du är medlem i Data är du medlem i THS). Däremot är det bara vi valda ledamöter som får prata under mötet, så prata med oss om du har åsikter. Vi är Jakob Carlsson, Noah Hopkins, Pontus Söderlund, och David Puustinen; samt suppleanter Fabian Andréasson och Douglas Fischer.

Vi kommer att diskutera:

 • En stor ombyggnad av restaurangen i Nymble, som kommer kosta ca 5 miljoner
 • Om THS borde skaffa en egen bil
 • Fyllnadsval till THS valberedning (alla medlemmar kan söka!)

Fullständiga handligar kan hittas här.

KF, eller Kårfullmäktige, är THS högst beslutande organ och bestämmer alltså bland annat över vad sektionerna får göra. Ett antal ledamöter väljs från varje sektion proportionellt mot antalet medlemmar, och vi har sedan ca 4-6 möten per år. Tänk på det lite som EU fast för sektioner så har du en ganska bra bild över det hela. Från och med nästa år väljs ledamöterna på SM så se fram emot det!

Fyllnadsval Extra-SM

God fortsättning, sektionen!

Efter en spektakulär mängd acceptanser förra SM har vi ändå några poster som inte lyckades bli fyllda. Då det är Extra-SM på horisonten fann Valberedningen det lämpligt att öppna nominering till följande poster:

 • Ledamot för studiemiljö och likabehandling
 • Programansvarig Student
 • Revisor
 • Talman
 • Quapellmästare (projektledare för Bevarandet av Metaspexets Musik)
 • Vice Kassör
 • Sekreterare
 • Studerandeskyddsombud

Nominera någon du känner, någon du sitter bredvid, eller kanske mittemot på https://val.datasektionen.se/ nu!!!

Med valiga hälsningar, Valberedningens ordförande