Ansökan till Studs stänger snart

Hej sektionen! Ansökan för Studs stänger vid midnatt imorgon, så om du är masterstudent och är intresserad av att träffa företag, resa utomlands och ha det trevligt med andra masterstudenter bör du ta chansen nu!

För mer detaljer och för att ansöka gå in på studs.se/sök! //Studs Ledningsgrupp

D-Lab Åsikter och Förslag

Hej Sektionen!

Hoppas ni har haft en underbar fredag!

Jag har varit på två uppstartsmöten för att skapa D-Lab på Kista Campus. D-lab är tänkt att vara ett utrymme som man kan gå till för att syssla med både hårdvara, mjukvara och allting som rör detta i utbildningskontext men även för egna projekt samt få handledning av personal gällande detta.

Det är också tänkt att man eventuellt innan studiestart kan ha en frivillig kurs/workshop för nya elever som inte har sysslat med programmering förut på D-Lab så att de får en bättre introduktion innan de slängs in i Datatekniksvärlden.

Men, eftersom att vi är i uppstarten av detta projekt behöver jag nu era åsikter och förslag om vad ni vill se och kunna göra i ett sådant utrymme samt hur industrin ska kopplas in i projektet. Exempel på förslag som har tagits upp är att kunna jobba med Unreal Engine, Raytracing, VR, Deep Learning/AI, IoT, RISC-V! 😮

Det skulle uppskattas om ni tog en minut och fyller i denna enkät som också innehåller lite mer detaljerad information: dsekt.se/dlab

Tack på förhand och ha en trevlig helg!

D-Dagen-sittningen

Hej sektionen!

D-Dagen har ju inte bara en mässa som är fet, utan också en riktigt fet sittning samma kväll! Biljetterna för denna kommer släppas redan nu på måndag kl 18:00, så se till att hänga på den dörren!

Om ni verkligen vill gå men känner att ni inte orkar vänta kan ni så klart också söka till personalen, som får förtur till sittningen.

Personal kan du söka till nu här

Sittningsformuläret hittar du här (när det öppnar)

Hjälp oss att genomföra Magenta!

Hej sektionen 👋 Rekryteringen för Magenta sittningen den 26:e Novemeber är nu öppen!!! Vi behöver din hjälp som personal för att kunna genomföra den grymma sittningen som vi har lovat KTH:s alla tjejer och icke-binära.

Om detta låter intressant så kan ni ansöka via länken nedan 🥰

Rekryteringen stänger den 24:e Oktober och alla är välkomna att söka oavsett könsidentitet!!

Om ovanstående inte kändes som något för dig så kan du som tjej eller icke-binär istället välja att gå på sittnigen (yay🥳). För att göra det så enkelt som möjligt har vi skapat ett formulär där du kan intresseanmäla dig för sittningen. Det betyder att vi via mejl kommer uppdatera dig om alla viktiga datum så att ni inte missar något! Och som alltid, hoppas att vi ses på sittningen ❤️❤️❤️

SÖK TILL PERSONAL: Formulär

INTRESSEANMÄL ER FÖR SITTINGEN : Formulär

Gå med i DEMON!

Har du det minsta intresse för musik? Vill du hänga, med musik? Är du musik? Då borde du gå med i DEMON :D

D.E.M.O.N eller Datas Eminenta MusikOrganisationsNämnd är Datasektionens som verkar för att främja musikintresset på sektionen! D.E.M.O.N gör bland annat följande: repa i sektionslokalen, dela med sig av musik, umgås med likasinnade människor samt delta i musikrelaterade aktiviteter. Det är en väldigt avslappnad nämnd där inga krav ställs på medlemmarma så om du har det minsta intresse i musik är det bara att gå med!

Fyll ut detta formulär för att gå med i datasektionens mest musikaligaste nämnd, https://forms.gle/UmptsPAfryeXEFJm9

Datasladden rekryterar!

Halloj!

Det har nu blivit dags att kicka igång Datasladden så därför behövs det lite bilintresserade medlemmar!

Det Datasladden ansvarar över är sektionsbilen CERISE. Med det innefattar det att åka till verkstaden med bilen till att hantera bokningar av den.

Länken till ansökan hittar ni här!

Motionsskrivarstuga

Hej sektionen!

Budget-SM börjar närma sig, vilket säkerligen innebär att en del av er vill skriva lite motioner. Om man vill ha lite hjälp med detta så kommer d-rektoratet att hålla en motoinsskrivarstuga den 26:e september från kl 17:30 till 19:30. Oavsett om det gäller att bolla och diskutera idéer eller att formulera att-satser och reglementesändringar kommer D-rek finnas där för att hjälpa till.

Ett-Kaffe-DM-innan-Budget-SM

Hej Sektionen!

Den 27:e september kommer Ett-Kaffe-DM-innan-Budget-SM att hållas i Sektionsrummet i Nymble klockan 17:30. På DM kommer styrelsen bland annat att besvara alla motioner som kommit in samt diskutera alla propositioner inför SM.

Den fullständiga kallelsen hittas här.

Intromöte med METAdorerna

Tjenare Sektionen!

Är du taggad på att ha nice teambuildings, se över sektionslokalen och hänga med ett fett skönt gäng? 👀👀

Kom då på ett av METAdorernas fredagsmöten! Det är där vi sitter och planerar för den kommande veckan, rapporterar vad som gjorts och snackar skit om diverse saker. 😇

Nu på fredag (23/9) och nästa fredag (30/9) har vi uppstartsmöte som alla kan komma till!

Fyll i formuläret nedan så meddelar vi dig om tid och plats! Så kooooommmmmm! Blir super 🎆🎆

Här är formuläret: https://dsekt.se/METAdorerna PS Vi har alltid det bästa fikat

METAdorerna ser dig.... Gärna på fredagsmötet 🔥

Ansökan till NLG är öppen!

Ansökan till NLG är nu öppen! 😍🥳

Om du är intresserad av att se till att sektionen har ca$h och dessutom ha riktigt kul på vägen så är det definitivt något för dig! 💸 Ansökan stänger den 5 oktober men intervjuer kommer att börja hållas innan dess så tveka inte med att söka redan idag! Sök på www.nlg.bz/sok! ❤

Fyllnadsrekryteringen av chefsgruppen för METAspexet stänger

Hej! Måndag den 26:e September 23:59 stänger fyllnadsrekryteringen för rollerna Sminqchef, Körchef och Arrchef för METAspexet 2023. Vill du söka en av dessa roller? Surfa in på https://haj.metaspexet.se/sok, välj den cheflösa grupp du är intresserad i och på frågan "Skulle du vilja ta på dig en chefsroll/mer ansvarig roll för gruppen?" som dyker upp svara "Ja" eller ekvivalent så kommer vi kontakta dig strax efter att fyllnadsrekryteringen stänger.

OBS: METAspexets ordinära rekrytering kommer att vara fortsatt öppen, det är endast fyllnadsrekryteringen för chefsposter som kommer stänga den 26:e.

Rekrytering till dJubileumsstaben

Året var 1983 och på KTH hade en ny utbildning skapats. De första dataloger sökte likasinnade och gemenskap, och så kom Konglig Datasektionen till den 7:e oktober samma år. Sedan dess har sektionen firats var femte år med buller och bång. dJubileet är det projekt som anordnar festligheterna och ser till att Konglig Datasektionen får det hyllandet som sektionen förtjänar.

Nästa år är det dags för 40-årsjubileet och det kommer bli större och bättre än någonsin!

Vi letar nu efter taggade, härliga dataloger som vill hjälpa oss att kirra det här kalaset. Vill du hjälpa till att hylla den bästa sektionen på teknis? Sök staben!

dsekt.se/sök

Ansökan stänger 7/10

Följ oss på Facebook och Instagram på @djubileet för att inte missa alla balla grejer som händer året framöver!

//Jubileumsmarskalker William & Douglas

Qulturkväll

17.17 på TISDAG spelar vi som vanligt brädspel och Switch och käkar fika i META! Kom o häng, o träffa nytt folk och pröva nya brädspel! (Gammalt folk och gamla spel finns även)

Gå också med i vår Discord!

Budget-SM

Hej sektionen!

Den 10:e oktober kommer Budget-SM att hållas i D1 klockan 17:30. Reservtid är den 11:e oktober kl. 17:30 på Campus Valhallavägen. Motionsstopp är den 26:e september.

På SM så kommer alla inskickade motioner, och ett antal propositioner att behandlas. Utöver detta så kommer fyllnadsval att hållas för ett antal poster.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Nomineringar för val kan ni göra på val.datasektionen.se.

Kallesen går att hitta här.

Ansökan till DKM har öppnat!

Tjena sektionen!

Vill du vara med och anordna de sjukaste festerna på data? Vill du skaffa vänner och minnen för livet?

Då har du tur, för ansökan till DKM har nämnligen öppnat!!!! 🤯🤩🥳 Följ länken nedan och fyll i formuläret för att skicka in din ansökan!

dkm.io/ansok dkm.io/ansok dkm.io/ansok

Kolla på DKM filmen! https://youtu.be/LJvAfqUnMGQ

Ses på intervjun!! <>

Personal sökes till D-Dagen!

Hej sektionen!

D-Dagen är ju väldigt snart, och för att få dagen att funka måste vi ha folk som jobbar. I gengäld för ert gedigna arbete kan vi locka med att ha skitkul!!!

Sök nuuuuu på länken här!

BACK TO THE DKM PUB

𝘽𝘼𝘾𝙆 𝙏𝙊 𝙏𝙃𝙀 𝘿𝙆𝙈 DKM och onsdagspubarna är äntligen tillbaka!! 🚀

Läsårets första onsdagspub är någonting man verkligen inte vill missa. Ta en paus 🏝 i skolveckan och unna dig i god mat, god dryck, och gött häng!!

VI SES PÅ PUBEN!! 🤩

Val på Budget-SM

Nu är det mindre än en månad kvar till Budget-SM!!!

Därför är det nu dags för Valberedningen att öppna upp val.datasektionen.se så att ni kan nominera andra och er själva till poster. Vem som helst kan nomineras, av vem som helst (ni med, ettan!).

Posterna i fråga är:

  • Ledamot för Utbildningsfrågor (D-UF)
  • Studienämndens Ordförande (SNO)
  • Konglig Lokalchef

Valiga hälsningar Valberedningen

Ansökan till METAspexet 2023 öppnad!

Hej Sektionen!

Det är hög tid för oss att öppna upp rekryteringen för sektionens största projekt, METAspexet!

Men vad gör vi i METAspexet? Jo som namnet antyder så sätter vi upp ett spex, vilket är en studentikos teatershow med musikaliska och interaktiva element, som har föreställningar i slutet av skolåret. I spexet har vi massa olika grupper, både på och av scen, som hjälper oss sätta upp en fantastisk show varje år så det finns säkert en grupp som intresserar dig! Kolla in ansökningssidan om ni vill se alla grupper som finns!

Söker gör ni på länken https://haj.metaspexet.se/sok.

Vill man ställa frågor eller kontakta oss för andra saker kan ni göra det här

Vi ser fram emot att träffa er!

Lunchföreläsning med Basalt

Hej sektionen! Nu när D-Dagen närmar sig är det också dags att annonsera att det blir lunchföreläsning den 6e Oktober med årets huvudsponsor, Basalt!

Om du är intresserad av eller vill lära dig mer om cybersäkerhet är detta definitivt för dig! Det kommer så klart även bjudas på dryck och god mat.

Det finns begränsat antal platser, så anmäl dig nuuuuu! Mer information finns i formuläret.

Ses där!

Ett-Heidrundrande-DM

Den 20:e September kommer Ett-Heidrundrande-DM att hållas i Sektionsrummet i Nymble klockan 17:30. På DM:et kommer styrelsen, bland annat, se över ett per capsulam-beslut, ett avtal samt besluta om några ekonomiska accesser.

Fullständig kallelse går att finna här.

Handlingar kan man hitta här.

Kompletterande handlingar finns här.

Beslutsprotokoll går att hitta här.

Diskussionprotokoll går att finna här.

Hockeyevent Intresseanmälan

Hej, Det är dags för mig att planera för datas årliga hockeyevent på Hovet. Står några datum i formuläret och ni får gärna svara på när ni kan så jag vet vilket datum jag bör välja.

Upplägget är att vi spelar 12-13 och sen tittar vi på en A-lagsmatch tillsammans som börjar 15 eller 16.

https://dsekt.se/hockey

Reclaim22

Tjena sektionen!

Nu börjar det äntligen bli dags för 𝗥𝗘𝗖𝗟𝗔𝗜𝗠 𝟮𝟮!!!!! 🤯😱💀

Nycklarna till spritförrådet är äntligen snart hemma hos 𝗗𝗞𝗠 igen och det ska såklart firas rejält med en sittning. 𝗥𝗘𝗖𝗟𝗔𝗜𝗠 𝟮𝟮 kommer att bli en otroligt 𝙢𝙖𝙭𝙭𝙖𝙙 fest 🎉 som man verkligen inte kommer att glömma!

Biljetterna kommer att släppas på https://countdown.dkm.io/ klockan 20:00 på Cliffpuben den 7 september!

Mer info om eventet kan finnas i facebook eventet.

Frågor och svar: 🔥 När?: 24/9 18:00 🔥 Var?: META 🔥 I vad?: En otroligt stilig ovve 🔥 Vad kostar det?: 120 kr för alkfri, 150 kr för oalkfri 🔥 Varför?: Varför inte?

Ansökan till Studs 2023 har öppnat!

Hej sektionen!

Ansökan till projektgruppen för Studs 2023 är nu öppen!

Studs är ett projekt på Datasektionen, där man tillsammans som projektgrupp söker en masterkurs på 15 hp i Industriell utveckling med entreprenörskap. I projektet säljs och organiseras det en massa företagsevent, och det hela avslutas med en studieresa utomlands. Perfekt för dig som vill se över vad olika företag har att erbjuda och var du kan tänka dig arbeta i framtiden!

Alla som läser en Datamaster är välkomna och uppmuntrade att söka, läs mer och ansök i formuläret nedan!

//Ledningsgruppen för Studs 2023

Ett Ost-DM

Den 5:e September kommer ett Ost-DM att hållas i Sektionsrummet i Nymble klockan 17:30. På DM kommer styrelsen, bland annat, ta ställning till några PC-beslut och kontrakt.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Kallese finnes här.

Handlingar hittas här.

Kompletterande handlingar hittas här.

Beslutsprotokoll går att hitta här.

Diskussionprotokoll finns här.