Stängning av META 5/11

Hej!

Under torsdag den 5e november kommer META vara stängt då lokalen kommer användas för D-Dagen. Möjlighet att värma mat finns på bottenplan i Nymble eller exempelvis i V och U.

Ansök till baknämnden!

Hej på er!

Baknämndens ansökan är öppen året runt, men jag tänkte att jag skulle påminna om den.

Vi är sektionens sötaste och mysigaste nämnd. Man är med så mycket man känner att man vill och kan, det finns inga krav!

Man behöver inte heller vara bra på att baka för att vara med, man lär sig under tiden. Alla som är med och bakar får också provsmaka bakverken innan resten av sektionen.

Sök nu!

Val på Glögg-SM

Nu är det lite mer än en månad kvar till nästa SM, det betyder att det är dags för val igen!

Nomineringen för Glögg-SM är nu öppen, så gå in på valsidan och nominera: val.datasektionen.se

METAspexet 2020 stänger sin extra rekrytering

METAspexet 2020 stänger sin extra rekrytering imorgon 23.59, missa inte att söka till spexet på metaspexet.se/sok!

Sök chefsgruppen för METAspexet 2021

Nu har rekryteringen till chefsgruppen för METAspexet 2021 öppnat! Den är öppen till den 1/11. Sök om du är taggad på att vara med och göra METAspexet nästa år!

Rapport från programrådet och länkmötena den 12-10-2020

I måndags hade studienämnden flera möten med representanter för datateknikprogrammet.

Under länkmötena för år 1-3, där även ansvariga för kurserna i period 3 medverkade, diskuterades främst hur kurserna hanterat den digitala omställningen. Om ni är intresserade av fler detaljer kan ni kontakta era årskursrepresentanter.

Det hölls även ett programråd där huvudpunkten var särskild behörighet:

  • Programmet var väldigt tydliga med att de förväntar sig att studenterna från och med nu ska prioritera sina släpande kurser över nya kurser. Det kan till exempel handla om att skjuta upp de valbara kurserna i trean och läsa om kurser eller plugga inför omtentor istället
  • Fler studenter kommer behöva gå egna vägar genom programmet, omregistrera sig för släpkurser och skjuta upp nya kurser
  • Det kommer gå att registrera sig för kurser som kräver särskild behörighet utan att ha all behörighet inrapporterad i LADOK om omtentan för de saknade kurserna inte registrerats i LADOK innan kursstart.

Vi har även bett om att de ska lägga upp mer information på programwebben.

Annat som diskuterades:

  • De är medvetna om att flera studenter inte fått betyg inrapporterade än och hoppas ordna det snart
  • Programmet kan få nya valfria kurser, ett exempel som nämndes var maskininlärning (potentiellt en nyskapad ML-kurs)
  • Vad som bör göras om en student i en kurs får bekräftad Covid-19 snart inpå en salstenta
  • Digital undervisning: de ser flera positiva aspekter hos digitala föreläsningar
  • Informationen kring tentamen har kommunicerats ut sent i flera kurser pga sena beslut.

KTH Innovation digital Demo Day

Se KTH:s senaste startups! För ett år sedan hade de här teamen inte mycket mer än en idé. Nu, efter ett år i KTH Innovations förinkubatorprogram, är de redo att ta sina nästa steg. Från drivsystem för nanosatelliter till platformar som samlar alla tågbiljetter i Europa – missa inte KTH Innovations digitala Demo Day!

Här anmäler man sig: https://www.eventbrite.com/e/kth-innovation-digital-demo-day-tickets-121338858793

Registrera dig för D-Dagen 2020

Du kan nu registrera dig och skapa en profil för den digitala D-Dagen 2020! För att göra det: 1: Gå till https://digital.ddagen.se/ 2: Klicka på visa event 3: Registrera Du kan registrera dig med ditt kth konto eller med en mejladress.

Var med och bygg dJulkalendern!

Hej och God Jul, kära dataloger! Det är jag som är årets Tomtefar och jag har kommit för att utlysa att jag har öppnat för en liten rekrytering för att stärka laget av tomtenissar som skall hjälpa till med att bygga årets dJulkalender! Kolla in google-formuläret för information och för att visa intresse! Om du vill vara med och bygga dJulkalendern är detta ditt tillfälle!

Här är formuläret: https://forms.gle/xbek5fNymrAgH4k37

Formuläret stänger den 18/10.

Förvaltningsrevisionsrapport till Budget-SM

Här kommer förvaltningsrevisionsrapporten till Budget-SM senare idag:

Länk

Vill du påverka utformningen av datorsalarna i E och D-husen?

Tjoooo sektionen, hoppas ni mår bra! 😄

Jag fick just ett mail från självaste Viggo Kann. Han ska bilda en grupp med lärare, studenter och annan personal som vill vara med och diskutera hur datorsalarna i E och D ska renoveras (tänk er typ Avengers, fast lite coolare). De vill ha minst en från data (men gärna flera, upp till tre stycken).

Så därför letar vi nu efter några dataloger som är taggade att vara med och påverka utformningen av våra kära datorsalar (och få arbeta med Viggo)😍 Ingen erfarenhet krävs, de vill bara bolla idéer med de som kommer att använda de mest (ni!).

Men William, kommer det att innebära mycket arbete? Näääää, kommer att vara superchill

  • Tre entimmesmöten per termin
  • Första mötet är nu den 14e oktober kl 15.15 på Zoom. (man kan gå med i arbetsgruppen även om man inte kan just det datumet).

Är du intresserad att hjälpa Viggo och alla framtida dataloger att fixa de bästa datorsalarna någonsin? Skriv isåfall till William Agnér på valfritt ställe, eller maila [email protected] 😄

METAspexet 2020 extra rekrytering

METAspexet 2020 öppnar rekrytering för vissa grupper. Vi söker dig som vill hjälpa till med att färdigställa årets uppsättning inför föreställningarna 28-29 november! Är du nyfiken på hur det att vara med och spexa så är detta ett perfekt tillfälle testa på det. Eftersom föreställningarna är om mindre än två månader så är det inte en lika stor commitment som ett vanligt spexår. Se mer info och ansök på metaspexet.se/sok

Valhandlingar Budget-SM

Valhandlingarna för Budget-SM är nu publicerade och kan hittas här.

Revisionsberättelse för verksamhetsåret 2019

Revisorerna för 2019 har gjort klart Revisionsberättelsen för 2019 års verksamhet som ska finnas som underlag för beslutet om ansvarsfrihet för 2019 års styrelse. In och läs!

Ansökan till D-Dagenpersonal har öppnat

Vänta va, digital mässa med rekrytering? Ja, det stämmer! Nu har rekryteringen inför D-Dagen 2020 öppnat. Var med och hjälp oss anordna den första digitala D-Dagen någonsin. Under mässdagen den 5 november vill vi ha din hjälp att anordna olika event på KTH campus, bemanna D-Dagen loungen och mycket mer. Sista dagen att anmäla ditt intresse är torsdag den 1 oktober, men sök gärna idag!

Anmälningsformuläret hittar du på http://ddagen.se/sok Mer info om de olika arbetsrollerna och mässan finns i formuläret.

Sista dagen att söka NLG

Vi i NLG vill bara påminna om att idag är SISTA DAGEN att ansöka till Näringslivsgruppen! Det är otroligt bra både för ditt CV och kontaktnät att vara med i NLG, samtidigt som det är fett kul. Så in och sök!!! cutt.ly/NLG.

Tveka inte att höra av dig ifall du har några frågor eller funderingar! Eller kom på en intervju och se hur det känns, det är inget bindande. :D :D

Årsrapport för 2019

Det är dags för att avsluta året 2019. Här kommer verksamhetsberättelsen, verksamhetsavstämmningen samt den ekonomiska berättelsen för verksamhetsåret 2019!

Verksamhetsberättelse 2019

Verksamhetsavstämning 2019

Ekonomsik berättese 2019

Intresserad av att hjälpa KTH kommunicera med sina studenter?

KTH söker studenter som är intresserade av att delta i intervjuer och workshops om hur de bör kommunicera med sina studenter på ett bättre sätt. Som tack bjuder de varje deltagare på fyra lunchkuponger som kan användas på campus.

För mer information och ansökan, se: https://www.kth.se/student/studentliv/hjalp-kth-att-kommunicera-battre-med-studenter-1.1011224

Val på Budget-SM

Nu är det snart dags för SM igen! Och vad innebär SM om inte val?

Nomineringen för Budget-SM är nu öppnad. Gå in på valhemsidan för att nominera och kandidera: val.datasektionen.se

Årskursrepresentanter för ettan

Studienämnden söker årskursrepresentanter för D-20! Om du är intresserad, surfa in på länken och sök!

Nya ovvar!

Nu är väntan äntligen över! De nya ovvarna är här! ❤ Alla som inte ännu har en ovve kan komma förbi META imorgon under QNs syjunta (17:00 - )och köpa (och prova storlek om det behövs) eller under lunch på fredag! Efter det så kommer de att säljas varannan fredag, under vanliga försäljningar, som vanligt!

Onsdagspuben är inställd!

Onsdagspuben är inställd! KTH har beslutat att inte godkänna några fler festanmälningar, vilket för oss innebär att vi tyvärr inte kan hålla onsdagspub eller andra event i KTH:s lokaler. I nuvarande läget är det osagt hur länge det kommer gälla. Vi inväntar dock mer information om beslutet och kommer uppdatera er när vi vet mer! Vi vet att det känns piss och vi var så himla taggade inför en comeback!!! DKM håller dock hoppet uppe och diskuterar vidare om alternativa lösningar! Håll utkik på våra sociala medier och ta hand om er ❤

Ansökan till dÅrestaben 2021 är öppen!

Jag har tänkt efter lite, och känner att det vore soft att ha några coola personer som hjälper mig att planera & anordna en fett rolig resa till Åre (och ha superkul tillsammans).

Därför har jag nu öppnat ansökan till dÅrestaben. WOOOOOOO!!!

Sök sök sök på https://forms.gle/7nQW1rdeGeXSYr9b8, så ses vi på en intervju! Sista dagen att söka är 20/9 (nästa söndag).

Sök NLG 20/21!

NLG behöver nya medlemmar! Hjälp oss se till att datasektionen drar in galet med ca$h och ha riktigt roligt samtidigt!

Skicka in din ansökan på cutt.ly/NLG.

Vi ses på intervjun!

THS | Forumlär om KTH och Covid-19 under hösten 2020

Studentkåren vid KTH (THS) representerar alla studenter när KTH fattar beslut som berör studenterna eller utbildningen. Detta har varit viktigare än någonsin under Covid-19.

Vi vill veta hur Covid-19 kommer att påverka dina studier under hösten. Din åsikt är värdefull för THS och KTH.

Svara gärna på alla frågor på svenska eller engelska, beroende på vad du är mest bekväm med. Alla svar är naturligtvis anonyma.

Om du har några frågor, maila [email protected]

Länk till formulär: bit.ly/KTH-autumn2020