Ansökan till dJulkalendern 2021

Ho ho ho!

Nu är det snart dags att börja bygga dJulkalendern 2021! Om du vill vara med och hjälpa till kommer här en möjlighet för dig att göra just det. Kolla in detta formulär för mer info: https://forms.gle/Sc5JdxfCXsNUKf9L7

Formuläret stänger 28/10:e 18:10

Ettans Fest!!

Heej Datasektionen! Nu är det dags för ettan att styra finsittning! 🎩

Datumet är Lördagen den 13 November

Den kommer att hållas på en båt! Båten kommer inte att röra på sig utan platsen är kajplats 16, Söder mälarstrand. M/S Borgila 🚢

Dresscode: finsittning, dags att damma av fracken och finklänningen 💃

Temat är finfin Oscarsgala där det serveras trerätters vegetariskt.

Pris: inte bestämt ännu men vi återkommer Det kommer bli sviiinkul så boka in datumet! Nu har ni chans att visa ettan hur en banquet ska gå till!

Fyllnadsval Budget-SM 2021 Öppnas!

Nu är det dags för val igen! Nominera gjärna en vän eller dig själv för någon av posterna innan den 2-11 här.

Klagstuga med SN 19/10!

Hej Sektionen!

Har du en kurs du är missnöjd med? Då borde du ta en sväng förbi Qulturkvällen i META på tisdag (19/10), för mellan kl 17 och 19 sitter Studienämnden där för att lyssna på just dina klagomål!

Det är dessutom snart dags för Studienämnden att ha ett s.k. länkmöte, där vi träffar programansvariga och alla lärare för årskurs 1-3 och tar med oss er feedback om kurser. Så, om du har minsta lilla åsikt om dina studier, ta chansen och kom och prata med oss!

Vi bjussar förstås på fika!

Rapport från Utbildningsråd 13/10-2021

Hej sektionen, idag höll THS utbildningsråd (utbildningsråd är ett forum där studiebevakningsansvariga från THS olika sektioner möts för att dela erfarenheter och diskutera hur studiebevakningen kan förbättras). Som representant för sektionen tänkte jag snabbt sammanfatta vad som diskuterades här nedan.

Mötet tog upp två huvudsakliga diskussionspunkter, nämligen:

  1. Masterbevakning och internationella studenter
  2. Vad THS och deras Chefer för utbildningsinflytande (CFU) kan göra för studenterna.

Den första punkten kan summeras i att de flesta sektioner har svårare att bevaka masterutbildningar än deras kandidatutbildningar, och alla sektioner som närvarade hade särskilt svårt att involvera internationella studenter. Inom Datasektionen kan jag säga att vi har en förhållandevis god bevakning på Datalogimastern men vi skulle behöva förbättra vår bevakning av Maskininlärningsmastern (vi letar just nu efter en representant). Vi måste dessutom få bättre kontakt med internationella studenter.

Vad gäller den andra punkten misstänkte vi att de flesta studenter inte har koll på vad THS gör och vad deras syfte är. Vi diskuterade hur de kunde bli mer synliga, speciellt för studenter som inte är så aktiva inom sina sektioner.

Om du som läser detta känner att du vill bidra på något sätt, hör gärna av dig till SNO eller mig (D-UF). Kontaktuppgifter finns på Studienämndens sida på hemsidan.

Sjöslagsförsäljning

Håller mig kortfatad. Många vill ha en extraförsäljning inför sjöslaget, så vi kör nu på fredag lunch. Det kommer gå att köpa både ovve och märken, men skriv gärna till mig innan om ni ska köpa ovve så jag vet hur många :). De som ska åka på sjöslaget kommer prioriteras, jag garanterar inte att alla hinner köpa eller att försäljningen håller på länge.

Studienämndsmöte 12/10

Hej allihopa!

Studienämnden håller möte i METAs möteslokal idag kl 12:15!

Mötena är förstås öppna för alla sektionsmedlemmar. Vi har lite fika på plats att muta er med, så om du har några åsikter om studierna på KTH, ta chansen och kom in och prata en stund!

Ta hand om er! ❤️

Stängning av META imorgon

Hej sektionen!

Imorgon kommer sektionslokalen (META) vara stängt under dagen som studieplats. Detta på grund av att D-Dagen kommer arrangera en lounge i lokalen. Ifall man vill värma matlådor kan man göra detta på bottenplan i Nymble.

Ovvarna är på gång!

Efter mycket om och men har ovvarna äntligen landat hos tryckföretaget här i Sverige, och bör finnas hos oss nu på onsdag 6/10. Om det inte blir några fler förseningar kommer det då gå att köpa ovvar freedag den 8/10 under lunch. Notera att detta inte är en provning, utan ni får endast köpa ovvar!

Kan även tillägga att de som kommer på META-häng ikväll har chansen att köpa de ovvar som finns kvar. Dessa är dock få, så först till kvarn gäller.

Förlängd sökperiod för METAspexet 2022!

Hej sektionen!

METAspexet förlänger sin sökperiod till den 5:e oktober! Det är alltså en vecka kvar att söka och sökstopp kommer att firas med en spexpub i META. Se till att vara där om ni vill veta mer om spexet, eller bara ha kul med oss. SpexM (spexets klubbmästeri) har sin rekrytering fortsatt öppen till 10:e november!

Men ni kanske fortfarande undrar vad ett spex är? Det är en teaterföreställning som även har musiknummer och improv. Hela läsåret ska vi jobba tillsammans med allt som kan behövas för att sätta upp en föreställning. Skådespel, musik, dans, kulisser, manus, häftigt ljus, coola kostymer. Möjligheterna är många och det kommer att bli superkul!

Söker gör ni på länken nedan!

Studienämndsmöte 28/9

Hej allihopa!

Studienämnden håller möte den 28/9 kl 12:15. Mötet är digitalt och hålls över Zoom. https://kth-se.zoom.us/j/68673246494

Mötena är som vanligt öppna för alla sektionsmedlemmar. Om du har några åsikter om studierna på KTH, ta chansen och kom in och prata en stund!

Ta hand om er! ❤️

Dags att välja Årets Lärare!

Hej kära dataloger! Stunden har kommit att visa våra hårdast arbetande och duktigaste lärare extra mycket kärlek. Det har nämnligen blivit dags att nominera pristagaren för Årets lärare!

Har ni någon stolt kämpe och som kan lära ut som ingen annan? Skriv lärarens namn och en motivation till varför just denne förtjänar detta eminenta pris i det bifogade formuläret, senast den 28/9.

Ha det fiiint!

D-Dagen lunchföreläsningar

Den 29/9, 30/9, 5/10 och 6/10 har D-Dagen lyckats få in fyra fantastiska företag att hålla digital lunchföreläsning. Dessa företag är inga mindre än Tink, TietoEvry, Skatteverket och Scania! För information om vad dem gör så är det bara att läsa den utförliga beskrivningen i eventen som hittas på D-Dagens facebook sida!

Vi ses där!😊

Biljetter till Rewind: DFS

Missa inte att det släpps biljetter till Den Första Sittningen idag!!! 🥳 Kl. 19:00 släpper vi anmälan i eventet på facebook, var redo 🔥

Scala öppnar för ansökan!

I våras startades en kör här på Data som fick namnet Scala, och nu är det dags för Scalas allra första rekrytering! Scala är en chill kör där vi träffas, hänger och sjunger tillsammans en gång i veckan. Det kommer bli roligt, så är du minsta intresserad av sång tycker jag att du ska söka!

Anmälan sker i det här formuläret: https://forms.gle/W3UkhN8Bz7WvLqux9

Ses på audition!

METAdorerna öppnar för rekrytering!

Hejsan!✨ Nu när höstterminen har startat och mottagningen är över så har METAdorerna öppnat för rekrytering!

För de som inte vet så är METAdorerna en delad nämd mellan Data och Media och det är vi som ser till så att META ser bra ut och fungerar som det ska. Vi har även väldigt roligt tillsammans under lunchmöten och teambuildings.

METAdorerna är en öppen nämd så alla som vill är välkomna att gå med. Om du är intresserad av att gå med så kan du gå in på https://metadorerna.datasektionen.se/ och anmäla ditt intresse. Vi kommer att ha ett öppet lunchmöte nu på fredag 24/9 (facebookevenemang här https://fb.me/e/1PcenoXhe) där ni är välkommna att följa med, fika utlovas

Märkesförsäljning!!!

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur? Oavsett om du håller med eller ej kan jag utlova något riktigt jäkla nice, fysisk märkesförsäljning i META! Nu på fredag den 24/9 under lunch (12:15-13:00) kommer jag (Prylis) hålla i en försäljning av alla de roliga märken sektionen har. Såklart kan ni även få tips om hur man ska sy, när man ska sy och var man ska sy. Så kom in under lunch, så ses vi där :)

Ansökan till DKM 21/22 är ÖPPEN!

NU HAR ÄNTLIGEN ANSÖKAN TILL **DKM 21/22 **ÖPPNAT!!! 🥳🎉 Vad väntar du på!?? In och SÖK på ‼ dkm.io/ansok ‼ NUUUUU! Alla som söker kommer bli kallade till en intervju! Så SÖK och kom och häng med oss på den SUPERMYSIGA intervjun! OBS: Garanterat mysig! 🧡

Men nu kanske du tänker "Jag har ju redan sökt! Vad gör jag nu??" Oroa dig inte!! Medans du väntar på din intervju kan du avnjuta den alldeles NYA och FETA DKM Videon!!! Sätt den på repeat vettja!!

Ha det bäst och SÖK DKM!!!!!

Ansökan till NLG har öppnat!

Ansökan till NLG (Näringslivsgruppen) har nu öppnat! 🥳🥳🥳 Om du är intresserad av att se till att sektionen har ca$h och dessutom ha riktigt kul på vägen så är det definitivt något för dig! 💸 Ansökan stänger den 15 oktober men intervjuer kommer att börja hållas innan dess så sök redan idag! Sök på nlg.bz/sok! Kika även in vår rekryteringsvideo här!

Studienämndsmöte!

Studienämnden håller sitt första vanliga möte för terminen!

När: Fredag den 17 september, kl 12:15 Var: Zoom

Har ni några åsikter, tankar och känslor om era studier? Mötet är öppet för alla sektionsmedlemmar! Kom och säg vad ni tycker och tänker!

Denna gång kommer det bli digitalt, på zoomlänken: https://kth-se.zoom.us/j/61342704272

Vi ses där!

Sök D-Dagen dagspersonal!

Nu närmar sig D-Dagen 2021 med stormsteg och i och med att det kommer vara en fysisk mässa, är vi i projektgruppen i behov av din hjälp! Det är nämligen så att chansen att vara delaktig bakom kulisserna finns genom att söka till personal. Personal är nog bland de viktigaste mässan har och utan personal är det inte möjligt att genomföra D-Dagen. All information finns på nedanstående länk, såsom arbetsbeskrivningar och förmåner. Så om du är minst lika taggad som oss i projektgruppen på att göra det bästa D-Dagen någonsin, SÖK! Vi hoppas verkligen att kunna arbeta med dig under D-Dagen 2021! https://ddagen.se/sok

Ansökan till METAspexet 2022!

Nu har ansökan till METAspexet 2022 öppnat! METAspexet sätter upp en spexföreställning i maj varje år och vi söker nu medlemmar till alla 16 grupper! Vad är ett spex undrar ni kanske? Det är en teaterföreställning som även har musiknummer och improv. Hela läsåret ska vi jobba tillsammans med allt som kan behövas för att sätta upp en föreställning. Skådespel, musik, dans, kulisser, manus, häftigt ljus, coola kostymer. Möjligheterna är många och det kommer att bli superkul! Söker gör ni på metaspexet.se/sok eller länken nedan.

Vi ser fram emot att träffa er!

Digitalt JML-event med KTH Bibliotek

Hur kan vi arbeta tillsammans för att göra KTH till ett mer inkluderande universitet?

Kom och dela dina tankar och idéer med panelen och lär dig mer om KTHs arbete för ett mer inkluderande universitet.

När: Tors 2021-09-16 12.15 - 13.00

Var: https://kth-se.zoom.us/j/69985316672

Språk: Engelska

Facebook event: https://fb.me/e/1JfppZNH9

KTH-kalender: https://www.kth.se/en/biblioteket/kalender/evenemang/tycker-du-att-kth-ar-jamlikt-och-jamstallt-1.1096312

Ansökan till Studs 2022 har nu öppnat 🎉

Om man ska beskriva Studs i ett fåtal ord så skulle det vara:

💼 Företagskontakt 💃🏼 Events ✈️ En episk resa 👯Vänner för livet

Och så mycket mer! Läs mer och sök i det länkade formuläret!

Project Destination rekryterar nu nya medlemmar

🌟 Project Destination rekryterar nya medlemmar! 🌟

Project Destination är en organisation på KTH som har som mål att inspirera studenter till en internationell karriär genom att organisera affärsevenemang med internationella företag. Eftersom projektet har sin kärna i kursen AI2151, Industriell utveckling och entreprenörskap, får du som gruppmedlem praktisk erfarenhet av projektledning, 15 hp och en 2 veckors utlandsresa!🔥

Du kan ansöka om att bli: 🌟 Försäljningschef 🌟 Art Director 🌟 Marknadschef 🌟 Sponsoransvarig 🌟 Event Manager

Ansök på https://forms.gle/ybrB3QEjXwGy81VY6

Du kan läsa mer om Project Destination och de öppna positionerna Instagram eller Facebook /projektdestination