Ansökan till ledningsgruppen för Studs 2023 är nu öppen!

Hej sektionen!

Ansökan till ledningsgruppen för Studs 2023 är nu öppen! I ledningsgruppen får du ta ansvar över en egen grupp, utveckla dina ledarskapsförmågor, och få fler kontakter i både näringslivet och med andra studenter. Alla som läser en Datamaster är välkomna och uppmuntrade att söka, det är bara att maila [email protected] om ni har några som helst frågor! Var med och skapa Studs 2023! Läs mer och ansök i formuläret nedan.

Hälsningar,

Marcus Nordstedt & Daniel Grünler

Projektledare Studs 2023

Stängning av META under sommaren, 20/6 - 31/7

Hej!

Under sommaren så kommer vår sektionslokal att vara stängd. Stängningen är från den 20e juni till den 31a juli.

Ha en bra sommar!

Intresseanmälan till Magenta-sittningen

Hej allihopa!

Vi håller på att planera inför Magentas sittning i höst, men vill gärna veta hur intresset ser ut hos er och skulle verkligen uppskatta ifall ni kunde fylla i formuläret HÄR. Känner ni att ni vill gå på sittningen, jobba sittningen eller kanske både och så fyll i formuläret!! Vi kommer kontakta er vid biljettsläpp och/eller öppning av rekrytering beroende på ert val. Då behöver du inte heller hålla koll på alla sociala medier hela sommaren utan får en notis när det är dags!

Allt gott, 🎉 Magenta

Intresseanmälan Studs 2023

Hejsan allihopa!

Under sommaren så kommer rekryteringen för Studs 2023s ledningsgrupp samt projektgrupp att öppna. Men då många kanske hellre njuter av solen än refreshar sektionens hemsida under sommaren så skickar vi nu ut en intresseanmälan så att du som redan vet med dig att du är intresserad av att vara med i Studs 2023 kan skriva upp dig för att få ett mail så du inte missar när rekryteringen öppnar.

Somriga hälsningar Daniel Grünler & Marcus Nordstedt, Projektledare för Studs 2023

Öppnande av rekrytering av METAspexets chefsgrupp

Heeej sektionen!

METAspexet hade äntligen sina föreställningar för 2022 och vilken show det blev! Men även om detta spexår lider mot sitt slut så har vi ju ett nytt år vid horisonten att se fram emot! Men till detta nya år behöver vi direqteurer en ny chefsgrupp som kan arbeta tillsammans med oss för att skapa det bästa spexet någonsin!

Vi vill därmed gladeligen presentera att rekryteringen för METAspexets chefsgrupp 2023 är öppen!!!!! Och vi vill jättegärna att just DU söker till den! Anmälan finner ni nedan.

Har ni frågor? Det finns mer info i anmälningsformuläret. Är eran kunskapstörst fortfarande inte släckt efter att ni gjort det? Skicka oss ett meddelande med er fråga!

Ansökan stänger den 12:e juni kl 23:59.

Spexiga hälsningar, Erik Hedlund och Jakob Carlsson Direqteurer 2023

Viktig information inför Extra-SM

Hej alla glada sektionsmedlemmar! Vi har valt att inte använda Mentometer längre eftersom vi inte anser det vara tillförlitligt. Vi kommer istället använda VoteIT (https://ths.voteit.se/), ni har tidigare fått en inbjudan till det inför KF-valet, den länken är fortfarande giltig och blockerar dessvärre systemet från att skicka fler inbjudningar till er. Om ni har möjlighet testa gärna att gå in i systemet innan kvällens möte så slipper vi onödiga fördröjningar. Vi ses ikväll!

Somriga hälsningar D-Rektoratet

Klagstuga med SN, JN och Baknämnden 24/5

Hej sektionen!

Imorgon, den 24/5, kommer Studienämnden och Jämlikhetsnämnden tillsammans med Baknämnden sätta upp en klagstuga precis utanför META. Om ni har någon fundering eller åsikt angående studierna på Teknis, den studiesociala miljön eller jämlikhet och inklusion så är ni varmt välkomna att komma och prata med oss.

Vår kära baknämnd kommer även att bjuda på extremt fancy hemmagjort fika, så passa på att svänga förbi!

Det finns självklart även ett digitalt alternativ!

Var: Utanför META, och på Zoom (https://kth-se.zoom.us/j/62636878544) När: Kl 12:15-13:00 Hur: Ja

Anmälan för mat på Extra-SM

Hejsan sektionen!

På Extra-SM kommer vi bjuda på mat, men för att kunna göra detta måste vi veta vilka som kommer. Vill du ha mat måste du därför anmäla dig i formuläret nedan, senast måndag 23/5.

Lunchföreläsning med Deloitte

Välkommen till lunchföreläsning med Deloitte! 🤩

Deloitte är ett multinationellt revisions- och konsultföretag som levererar tjänster inom bland annat revision, redovisning, riskhantering, och skatterådgivning.

När: 18e maj 12.15 Var: V1

Det kommer bjudas på gratis mat och dryck 🥳 Anmälan krävs och det är först till kvarn som gäller! Anmäl dig här: http://www.nlg.bz/deloitte

Lunchföreläsning med Recorded Future

Välkommen till lunchföreläsning med Recorded Future! 🤩 Recorded Future är ett säkerhetsföretag som skyddar företag, organisationer och länder från hot genom att erbjuda realtidsinformation om cyberattacker, fysiska hot och påverkansoperationer. Under lunchen kommer du få träffa Staffan Truvé, en av grundarna och CTO, och Petter Eriksson, SVP of Engineering.

När: 16e maj 12.15 Var: V1

Det kommer bjudas på gratis mat och dryck 🥳 Anmälan krävs och det är först till kvarn som gäller! Anmäl dig här: http://nlg.bz/recorded-future

JML-systemet är aktivt

Hej sektionen! ❤️

Vi i Jämlikhetsnämnden finns här för att alla ska känna sig inkluderade och välkomna. Som sektionsmedlem är man alltid välkommen fram till oss för att få svar på frågor eller få stöd och hjälp med en anmälan om någonting skulle hända.

Men vi förstår också att de frågor vi hanterar kan vara väldigt känsliga. Ibland vill man kanske ställa en fråga eller meddela att någonting har hänt, men man vill inte ställa upp med namn.

Därför har våra kära systemansvariga (Tack Axel ❤️) fixat ett system där du kan ställa alla dina frågor anonymt till Jämlikhetsnämndens ordförande. Vi kan sedan svara på din fråga även om vi inte vet vem du är. Man kan också välja att ställa vanliga frågor med sitt namn i formuläret.

LÄNK TILL FORMULÄR

Alla de vanliga kontaktvägarna tlll oss finns också kvar, men det här är ytterligare ett sätt om du inte vill använda de andra.

Puss och Kram Ebba och Amanda, JNO

Valhandlingar "ute"

Hej sektionen!

Då valhandlingarna ska vara tillgängliga att läsa innan SM men samtidigt inte kan publiceras utan översyn kommer en eller flera Valberedare vara tillgänglig idag och imorgon i META.

Idag fram till 16. Imorgon 13 - 17.

Ta med kårleg!

Valiga hälsningar, Valberedningen.

Fågelholksfix!

Halli hallå i vårvärmen! Datasektionen har i sin ägo en fågelholk som inom kort ska skeppas ut till Osqvik för att bli hem åt en liten fågelfamilj. Men!!! Den ser så tråkig ut! Detta kommer åtgärdas snarast, med vilket menas nu på onsdag (11/5) under dagen! Är du intresserad av att vara med och pimpa sektionens fågelholk? Kontakta DAD på valfritt sätt (ex PM på METAs slack, meddelande till TagMonkeys facebooksida, mail till [email protected], telepati osv) för att bli insyltad!

Allt gott /DAD

Valhandlingsstatus

Hej sektionen!

En kandidat har bett om att valhandlingarna till Val-SM endast ska hållas för sektionens medlemmar. Därför kan dessa inte postas digitalt utan kommer först vara tillgängliga på plats på SM.

Valiga hälsningar, Valberedningen (Kom på SM!)

Revisionsberättelse 2021

Ni finner revisionsberättelse för styrelsens arbete och ekonomiska förvaltning under verksamhetsåret 2021 här: static.datasektionen.se/revisionsberattelser/revisionsberattelse2021.pdf

Undersökning om biljettsläpp

Hej sektionen!

Under Rev-SM så tog vi i D-rektoratet upp frågan om hur biljettsläpp sker på sektionen. Det blev en väldigt givande diskussion, men då det var väldigt få medlemmar närvarande vill vi nu samla in åsikter från fler. Svara gärna på formuläret, så att vi kan få en bättre bild av sektionen åsikter kring hur biljettsläpp går till just nu.

Öppen anmälan till HLR-utbildning

Hejsan sektionen!

Vi som anordnar HLR-utbildning har några platser kvar att fylla för våra utbildningstillfällen den 3/5 och den 5/5, så vi öppnar upp för först-till-kvarnanmälan.

Om ni vill lära er rädda liv är det bara att hoppa in i vårt formulär! Vi meddelar via mail om ni fått plats!

Ta hand om er!

Förlängd nomineringsperiod Val-SM

Hej!

Det finns fortfarande poster som saknar en accepterad kandidat till Val-SM, så en förlängd nomineringsperiod har ny öppnat för de posterna.

https://val.datasektionen.se/

Taggade på efterkör???

Heeeej sektionen! ❤

Ni har väl inte missat att efterköret på GEEK-sittningen imorgon kommer vara HEEELT ÖPPET?? Så fort sittningen är slut kommer vi slå upp dörrarna för hela sektionen!

Ha en fin kväll och föra försiktigt så kanske vi ses på efterköret imorgon!! ✨

Nominering till fyllnadsval

Hej sektionen! Nomineringarna till de poster som inte fylldes senaste valet, och Desctop, är nu öppna här!

Märk också att idag är sista dagen för nomineringar till ordinarie val, så nominera folk nuuuuu!

Tomma sittningsplatser!

Hej igen alla fina gäris och ickebinäris på sektionen! ❤

Det är så att vi fortfarande har ett par platser tomma till GEEK-sittningen nästa fredag, och vi skulle ju faktiskt tycka att det vore sjuuukt kul om vi kunde fylla dem! 🤠 Har du glömt att anmäla dig? Gör det nu! Känner du nån som borde anmäla sig? Tipsa dem! Länk för anmälan finns HÄR

Vi utlovar duuunder stämning och massa roliga saker! Hoppas vi ses på fredag!

META bokat på måndag

Hej sektionen! Vi vill bara uppmärksamma er på att META är bokat för METAspexets rep hela måndagen på annandag påsk, och att det därför inte kommer gå att plugga där över dagen. Vi tipsar om studieplatser i Nymble eller E- och D-husen istället!

Stötta kårdemokratin!

KF-valet är öppet

Men den sista dagen att lägga sin röst börjar närma sig!

Vi ser gärna att alla Sektionsmedlemmar går in och röstar.

Det går mycket snabbt att rösta och det gör man här: https://ths.voteit.se/register

Valet stänger måndag 18/4!

Glad Påsk!

Planerat underhåll av Cashflow

Imorgon torsdag den 14 april kommer Cashflow vara nere för underhåll från kl. 18.00 till senast 24.00 p.g.a. en jobbig paragraf i Sveriges rikes lag.

EDIT 20.04: Cashflow är nu uppe

Tömning av lost and found in META

Hej sektionen! Vill bara meddela att lost and foundkorgarna i META kommer tömmas om någon vecka. Ta därför gärna en titt där om ni vet att ni tappat någon. Korgarna finns under trappan upp till catwalken.