Evenemangskalender

20242024
MajJuni
Mån
27
Tis
28
Ons
29
Tor
30
Fre
31
Lör
1
Sön
2
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Klicka på en händelse för att visa mer information

Avslutningssittning för sistaårsstudenter

Avslutnings Syjunta!

Tjo!! Snart börjar skolan lida mot sitt slut och sommar uppehåll i sikte! Det betyder också ledsamt nog att det inte kommer vara några tisdagssyjuntor som vanligt. Därmed är imorgon sista tisdagssyjuntan för skolåret så kom och ta med er allt ni vill sy!

Jag kommer vara i meta från 17.30 och om vädret är skönt sätter vi oss i solen med fika och sy!

Försäljning!!

Försäljning som vanligt imorgon, med exklusivt nytt märke (igen? ja!) och ny upplaga av dBuggen (inkl intervju med pantmannen?)

Ingen syjunta idag

På grund av stressad sy-ster kommer det inte hållas någon officiell syjunta idag i Meta:(

Valhandlingar till Val-SM

Goddag, ärade Datasektionen

Imorgon (21 maj) är det Val-SM och med det kommer det att väljas personer till 5st olika poster genom fyllnadsval. Med det har Valberedningen intervjuat kandidaterna och tagit fram valhandlingar med ytterligare information om kandidaterna. Ni finner dem via denna länk: https://dsekt.se/valhandlingar

Vi ses på 🐳-SM!

  • Valberedningen

Påminnelse: Tentastugor!

Kom ihåg att Studienämnden har tentastugor imorgon (tisdag) och övermorgon (onsdag)!!! Vi är i E52 båda dagarna, kl 13-17. Anmälan (https://dsekt.se/tentastuga) är inte tvång men bra för att uppskatta mängden fika!

Påminnelse DIMK

Vill du förfesta och chilla gaaalet inför Städfesten imorgon? 🧹 Ta några körv? 🌭Tävla om titeln av Datas Kubbmästare?

Kom då till DIMK imorgon mellan 14-17 i Ugglis. Anmäl körv (och lagnamn om ni vill tävla) här. Det kommer finnas lättöl, men utöver gäller BYOB. (Mer info)

Ses imorgon!

Ny dbuggen ute på onsdag!

Efter lång väntan är den äntligen här! På onsdag kommer Mitt på Campus-dbuggen, den mest lokala lokaltidningen på KTH Campus, med scoop om allt mellan Alba Nova och KTH Entré. Det ryktas även om att den även innehåller en exklusiv intervju med Pantmannen!

dbuggen kommer kunnas köpas av Prylmångleriet utanför META på onsdagar, med start den 22a maj. Den kommer även släppas på https://dbu.gg senare.

Blodomloppet sista anmälan på lördag

Hejhopp sektionen! Jag vill bara påminna att sista dagen att anmäla sig till Blodomloppet (för att delta med sektionen) är på lördag. Vad väntar ni på? Anmäl er nu!!!

Tidigare inlägg på Datasektionen: https://datasektionen.se/nyheter/11335

Ansökan till dOsq 2024

Hallllåååå sektionen!!! 📣📣

Mottagningspersonalen är i full gång och planerar höstens mottagning. Men vi kommer inte klara av allt själva. Vi behöver DIG 🫵😮 som dOsq till Mottagningen 2024!

Men vad gör en dOsq??? Jo de är rätt enkelt, ni hjälper till med lite allt möjligt, det kan vara allt från att vara statist under event eller tagga nØllan under deras Lunchrejv till att hålla i en förfest med några andra dOsq. Men ni kan även komma med egna idéer på hur ni kan hjälpa till 🤯.

Om ni tycker det låter kul är det bara att signa upp ✍️i formuläret: dsekt.se/dosq

Försenade SM-handlingar

Hej sektionen!

Dessvärre har det varit lite väl kaotiskt med diverse skeenden under dessa månader. Därför har handlingarna, sorgligt nog, kommit ut hela fyrtio minuter sent. Utöver detta missades att skicka ut rapportformulär till funktionärerna.

Jag skriver detta för att vara så transparent som möjligt i hur handlingarna sköts. Hoppas att detta inte är allt för jobbigt för er. Skriv om ni har några funderingar!

Ni finner de försenade handlingarna här

Vänliga hälsningar Christofer, sekreterare

Revisionsberättelse till Budget-SM för verksamhetsåret 2023

Ni finner den uppdaterade revisionsberättelsen för styrelsens arbete och ekonomiska förvaltning under verksamhetsåret 2023 här.

Syjunta!!!

Halloj! Nu, efter två veckors uppehåll är det dags igen, tisdagens syjunta! Ta med ovven, fracken eller vad som och kom och joina syjunta i Meta från 18.00!

(psst. Grodan har fixa upp kläders event i meta samtidigt, kika gärna in där om ni vill sy på kläder istället för ovven)

Klagostuga!

Har du klagomål på en kurs? En åsikt om dina studier? Synpunkter på Dataprogrammet? Lämna alla dessa och mer på Klagostugan nu på onsdag (15 maj). Vi sitter i META och har fika.

Påmminelse: Tentastuga imorgon!

Studienämndens första Tentastuga för P4 är imorgon! Den är kl 13 - 17 och kommer hållas i U21 (Var är det? se KTH Places: https://www.kth.se/places/room/id/de8a7fa7-90dc-4ae7-ab75-282b6020d8a5 ) Det finns fika! Ta med penna och sudd (eller inte, om du är så våghalsad), så löser vi tentorna!

Baka till SM

Det är dags för val(ar) 🐳 på sektionen men de hungriga datalogerna kan inte sitta igenom ett helt SM utan något smaskigt att fika på! 🧁 Så därför måste vi i baknämnden förse dem med valtemade godsaker för att rädda SM! 🤩

Den här gången kommer bak hållas i köket i nymble onsdag den 15/5 klockan 17:00 tills vi är klara. Alla är välkommna oavsett om du aldrig bakat innan😁

Så kom dit, du har inget val...😈

P.S. Alla har val, valar är jättetrevliga men det är också trevligt att baka!

Fixa upp gamla kläder 2.0

Förra Förra veckan hade Projekt groda med tag monkeys sitt första intro event: Fixa upp gamla traiga kläder.

Tisdag, 14 Maj kl 18.00 kommer favoriten i repris under QN, Fixa upp gamla kläder 2.0! Det kommer finnas möjlighet att måla🎨, sy om och styla om era gamla kläder 👕, men även att skapa egna punk märken att sy på!

Det är såklart inget ni vill missa!

Datum: Tisdag, 14 Maj Tid: 18.00 Plats: Meta Ta med: Gamla, tråkiga eller trasiga kläder

Vi ses väl där? ;) 🐸🐒

Yetterligare ett fyllnadsval

Nu har ännu en funktionär entledigat sig från sin funktionärspost och därför öppnar vi upp fyllnadsval för Valberedare (kalenderår). Nomineringsstopp är den 14:e så det finns fortfarande några dagar kvar att gå in på https://val.datasektionen.se/ och nominera alla ni tror är lämpliga (inklusive er själva).

VALiga hälsningar, Valberedningen

En andra sektionsbil samt reviderat bilavtal

Tidigt i april köpte sektionen in en andra sektionsbil. Bilen är döpt till LUSEN och är av modellen Citroën C Zero. Den finns nu att boka på bokning.datasektionen.se. Läs avtalet innan ni bokar!

I och med detta har även avtalet för CERISE uppdaterats. Kolla även igenom det om ni tänkt boka CERISE!

Länk till avtalen finns när man skapar en bokning för respektive bil.

Försäljning

NYTT MÄRKE SLÄPPS IMORGON!! Vi kommer fortsätta att sälja de exklusiva Delta-fin också! (Vi har redan sålt slut på de exklusiva Cerise Starships!)

Ingen syjunta ikväll

Det är ingen planerad syjunta ikväll. Alla är såklart välkomna att sy i Meta ändå, men Sy-ster kommer inte kunna vara närvarande

Punsch lunchen är uppskjuten

Jag tvingas skjuta på punschlunchen då jag inte lyckas hitta en SA efter att den första backat ur. Jag kan förhoppningsvis hitta ett nytt datum efter eller i slutet av tentaperioden. Återkommer då!

Årsrapport för 2023

Det är dags för att avsluta året 2023, fast på riktigt denna gång. Här kommer verksamhetsberättelsen, verksamhetsavstämningen samt det ekonomiska för verksamhetsåret 2023!

Årsrapport 2023

Med befriande hälsningar, Douglas Fischer, Ordförande 2023

Paintball med idrottsnämnden - Anmälningsformulär

Hej modiga krigare! 💥🎨

Förbered er för ett spännande äventyr i paintball! Spara datumet för söndagen den 2:a juni, med start kl. 12:00 till XX:XX (upp till oss hur länge vi spelar)😊

Följ med oss för en adrenalinfylld morgon med paintball. Oavsett om du är en erfaren spelare eller bara nyfiken på att prova på denna spännande aktivitet - detta evenemang lovar en oförglömlig upplevelse!

Innan du drar av skott, vänligen registrera dig med hjälp av formuläret nedan (observera att det endast finns 16 platser tillgängliga). Det är snabbt, enkelt och helt gratis, så varför inte ta chansen att uppleva paintball i full kraft?

Vi ses på banan! 🎯💥🌟

Länk till formulär: https://dsekt.se/t51s

Fler lediga poster till fyllnadsvalet på Val-SM!

Under Sommar-VM var det dessvärre funktionärsposter som inte blev fyllda. Dessa poster är DESCtop, Projektledare för Studs och Valberedningens ordförande.

Valen kommer att hanteras under Val-SM tisdag 21:a maj. Nomineringsstopp är 2024-05-14 23:59 och acceptansstopp är 2024-05-20 23:59. Ni hittar valsidan här.

Matanmälan för Val-SM!

Hallå Datasektionen 🖥️, det är dags för Val-SM! Här nedan finns det en länk att anmäla sig till mat, galet va? 🤯😱 Val-SM kommer att hållas tisdag 21a maj klockan 17:30 i D1. Länk: https://dsekt.se/sm-mat

Sista dagen att anmäla sig är måndag den 13e Maj klockan 23:59! 🍗🍽️🍝