PSA angående stölder

Hej sektionen! Här kommer ett litet PSA.

Det har tyvärr skett ett antal stölder på campus under höstterminen. Vi vill därför be er hålla uppsikt över era saker at all times. Det gäller även innanför låsta utrymmen såsom datorsalar och inne på toaletterna. Tänk också på att inte släppa in obehöriga i lokalerna.

Om du skulle känna dig otrygg av någon anledning, eller om du vill ha stöd av väktarna, så kan du alltid, oavsett tid på dygnet, ringa väktarnas larmnummer på 08-790 7700. Telefonnumret fungerar även om du vill rapportera att någonting blivit stulet eller om det befinner sig obehöriga på campus.

Du kan också alltid höra av dig till sektionens SMA, Axel, på [email protected] eller JNO, Jennifer, på [email protected].

Lycka till med de sista veckorna av terminen. May the odds be ever in your favor på era sista mästarprov/labbar/tentor/uppgifter.

Amanda, D-SOL

Skicka in motiveringar till Hedersdeltat

Hej allesammans!

Glöm inte bort att man kan skicka in förslag med motiveringar till Hedersdeltat.

Hedersdeltat är sektionens finaste förtjänsttecken och utdelas till de sektionsmedlemmar som synnerligen förtjänstfullt verkat ideellt för sektionen.

Förslag lämnar ni på: dsekt.se/hedersdelta Tidigare mottagare och motiveringar hittar ni här: https://datasektionen.se/sektionen/hedersdelta

Motivera på så ses vi på Rev-SM!

Valhandlingar till Glögg-SM

Hoppsan, det var visst inte riktigt sista gågen vi sågs i år.

Det är nämligen så att nu finns det valhandligar tillgängliga även inför Glögg-SM på dsekt.se/valhandlingar. Det må inte vara så många kandidater denna gång men är fortfarande mycket värt att läsa.

VALiga hälsningar, Datasektionens Valberedning

dJulkalendern börjar IDAG

🎶🎶 Nu är det dJul igen och nu är det dJul igen! 🎶🎶

dJulkalenderns första lucka släpps IDAG klockan 12:15, så var redo! https://djulkalendern.se/

Mer information finns här: https://datasektionen.se/nyheter/11235

dJuliga hälsningar, Tomtefar och resten av oss bakom dJulkalendern

Biljettsläpp för Skiftes

Halloj sektionen! Skiftes kommer i år att vara en lunchsittning som sker den 17:e december och biljettsläppet kommer att vara nu på fredag (1:a december) 18:00.

För de obekanta med Skiftes så är det en sittning menad att symbolisera övergången från nuvarande funktionärer till de som blev förtroendevalda inför årsskiftet. Alla är välkomna att delta på Skiftes men utav överstående anledning får sittande samt blivande funktionärer förtur på biljetter till Skiftes.

Vårbalken biljättsläpp

Hallihallå bästa sektionen, Vårbalkens återvändo börjar närma sig ( T A G G A). Vårbalken kommer ske den 4 januari och biljettsläppet kommer vara på onsdag kl 20 (dvs 29 november) via det länkade formuläret. Vet ni inte vad vårbalken är kan ni läsa mer om det i det länkade facebook-eventet.🎉🥳🎊

Stängning av META för SNNC -- 10/12 08:00 - 11/12 07:00

Hej sektionen!

Från och med söndagen den 10 december 08:00 till och med måndagen den 11 december 07:00 kommer META vara stängt då SNNC, nobelfestens efterfest, kommer använda lokalen.

META kommer inte vara tillgänglig under stängningen och allas accesser kommer dras in.

Om ni har några frågor kan ni kontakta styrelsen på [email protected]

Renovering av köket i META -- 27/11 - 28/11

Hej sektionen!

Från och med måndagen den 27/11 till och med minst tisdagen den 28/11 kommer köket i META vara otillgängligt då Akademiska Hus kommer att genomföra en renovering.

Det kommer fortfarande vara möjligt att studera i META men det kan förekomma höga ljud och köket kommer att vara avspärrat.

Om ni har några frågor kan ni kontakta styrelsen på [email protected]

Ingen onsdagspub med DKM denna vecka

hallihallå vi i DKM kommer inte ha onsdagspub v.48 (nästa vecka) - så ni vet!

ni får ladda upp till dJulmiddagen istället!

Urnval och fyllnadsval Glögg-SM

Hallå, kanske för sista gången i år, sektionen!

Valberedningen har öppnat upp urnvalet för Ordförande, Vice Ordförande och Kassör. Vi meddelar glatt att det nu även går att ändra sin röst utan besvär om man av någon anledning ändrar sin årikt. Gå in på durn.datasektionen.se så hittar ni valen för varje individuell post. Mer info om hur systemet fungerar går att läsa där om man är nyfiken. Fyllnadsvalet till de poster som saknar funktionärer efter VM är dessutom öppet på val.datasektionen.se.

VALiga hälsningar, Datasektionens Valberedning

Biljettsläpp för dJulmiddagen ikväll!

Heej! Jag vill bara pusha att vi har biljettsläpp till dJulmiddagen ikväll! Glöm inte att säkra era biljetter

När släpps formuläret? 19.00 Vars släppts formuläret? Se facebookeventet!

Info finns i eventet!

Anmäl dig för mat till Glögg-SM

Hej sektionen! Det går nu att anmäla sig för mat på Glögg-SM tisdagen den 5:e december. Det går att göra på följande länk: https://dsekt.se/sm-mat.

Sista dagen att anmäla sig är söndag den 26 november 23:59

Campusöversyn Kista och Södertälje

Hej sektionen,

Framtiden för KTH Kista och KTH Södertälje granskas just nu av KTH.

En enorm utredning har gjorts under året som kulminerade i ett beslut av universitetsstyrelsen (som har mer makt än Rektor) i slutet av året. Innan dess vill vi på Studentkåren THS höra vilka bekymmer du bär på och vilka aspekter som är viktigast för dig framåt. THS har aktivt representerat studentperspektivet genom hela utredningen och kommer att fortsätta att påverka diskussionerna på KTH.

Berätta vad du tycker som student genom att fylla i detta formulär: https://forms.gle/PTgz9EjU3pvyRncH6

(Detta meddelande skickades ursprungligen ut av THS Chefer för Utbildningsinflytande)

Ansökan till Titel 2024 Stänger snart!

Tjena sektionen!

Tiden går ju otroligt snabbt och det är nämligen så att ansökan till Titel 2024 stänger redan nu på Lördag vid midnatt. Så om du fortfarande är kluven på om du ska söka eller inte så är det bästa du kan göra att söka!! Sedan kan du ställa alla frågor och funderingar till Lucas och Carl på intervjun!

Ansökan sker här! Vi ses på intervjun! ♥️

Valhandlingar till Vinter-VM (Extra-SM #3)

Hallå, ärade sektion!

Nu finns det valhandligar tillgängliga inför Vinter-VM (som på riktigt kallas Extra-SM #3) på dsekt.se/valhandlingar. Det väljs många personer nu så ni gör bäst i att klicka eller tappa er in där och läsa noggrant.

VALiga hälsningar, Datasektionens Valberedning

HLR-Utbildning Uppdaterad länk

Hej!

På uppmaning visar det sig att länken till anmälan har varit fel. Nu är länken uppdaterad.

För mer info, vänligen se tidigare post: https://datasektionen.se/nyheter/11215

Ansökan till vårbalsarmén stänger snart🌷

Ansökan till vårbalsarmén stänger på onsdag. Så se till att söka nuuu i formuläret 🌷

HLR-utbildning

Nu när de flesta nämnder börjar bli klara med rekryteringen är det dags att hålla en HLR-utbildning för de som är som mest aktiva på sektionen!

Utbildningen kommer ges vid 2 tillfällen, 28:e och 30:e november, klockan 17:15 och är öppen för alla inom datasektionen, men vissa grupper kan komma att prioriteras vid brist på plats.

Sista anmälningsdag är Måndag den 20:e november.

Kom och lär dig rädda liv!

dÅre 2024

Längtar du efter snö och skidor? Då kan du vara glad för snart är det äntligen dags för dÅre 2024, det vill säga Datasektionens årliga resa till … vänta lite, inte Åre... utan i år kommer resan att gå till Vemdalen! Trots det tror vi i dÅrestaben att resan kommer bli en av de bästa någonsin! I år kommer det även vara den största dÅre hittills då vi kommer samla hela 144 taggade dataloger och spendera 5 riktigt maxade dagar tillsammans uppe i Vemdalen. Bussen upp åker sent på kvällen lördag den 13/1, och vi är hemma igen torsdag den 18/1. Detta vill ni verkligen inte missa!!!!

Biljetter kommer släppas på en pub med DKM den 15/11 så missa inte det!

Mer info om dÅre och biljettsläpp hittar ni i facebook-eventet!

Ses i backen!

Val till Projektledare för Project Pride

Nominering för Projektledare för Project Pride på Vinter-VM (Extra-SM #3) 2023-11-21 har nu öppnat på https://val.datasektionen.se/. Project Pride är projektet som ansvarar för att annordna Datasektionens flak under Stockholm Pride.

Nominering stänger 2023-11-13 23:59 och acceptansstopp är 2023-11-20 23:59.

Titel24 Ansökan är öppen!

Tjena sektionen!! 🤩

Det är nämligen så att ansökan till Titel24 har öppnat! VILKEN GREJ! 😍 Om du är taggad på att anordna Mottagningen 2024 så tveka inte att söka! Ansökan stänger den 18e november så se till att söka innan det är försent!!!!!

https://dsekt.se/titel24

Anmäl dig för mat till Vinter-VM

Hej sektionen! Det går nu att anmäla sig för mat på Vinter-VM tisdagen den 21:a november. Det går att göra på följande länk: https://dsekt.se/sm-mat.

Ansök till vårbalsarmén🌷

Höstiga vårhälsningar! Även om vi först ska genomlida en lång vinter, börjar våren långsamt närma sig. Detta innebär även att Vårbalen 2024 också gör det!🥳

Vårbalen är en av datasektionens finaste sittningar, men den fixar inte sig själv och därför öppnas nu ansökan till Vårbalsarmén 2024! Så in och sök projektgruppen till vårbalen på http://dsekt.se/sokvarbalen, det blir jättekul!❤️

Mer info om vad det innebär att vara med i projektgruppen finns i formuläret🌷

Ansökan till Datasladden stänger snart

Allt gott här i livet har ett slut. Likaså Datasladdens ansökningsformulär. Den sista möjligheten att fylla i formuläret är nu på söndag (2023-11-05).

Vi ses i framsätet!

En sista fredags-försäljning

Prylmångleriet kommer ha en extrainsatt fredags-försäljning idag kl 16 utanför META. Notera att de vanliga försäljningarna är flyttade till onsdagar.