Måndagsstäd

Halli hallå! Nu har det blivit dags för META att dra igång måndagsstäden. I vanliga fall är det endast ettan som får komma men eftersom att nØllegrupperna vid denna tid är helt disintergrerade så kommer vi köra på att vem som helst får komma på måndagstäden och hjälpa till. Under ett måndagsstäd ser man till att META åter igen ser aptitligt ut genom att återställa kök och mikrovågsugnar. Det brukar inte ta mer än 45 minuter och det är inget krävande arbete.

Varför skulle man vilja hjälpa till? Jo du, utmärkt fråga.

 1. Man får fika
 2. Man får lära sig lite mer om hur META sköts
 3. Städar man två gånger nu under vårterminen får man gå på städfesten helt gratis (OBS. alkohol ingår ej) a. Städar man bara en gång får man gå på städfesten halvt gratis.

Det är egentligen ett krav från KTH att vi tar hand om lokalen, så hjälp till. Annars blir vi av med våra mikros. Städfesten, för er som inte vet, är en sittning (20/5-2023) med alldeles för mycket budget där det händer kul saker. Så se till att städa 2 gånger för att få gå på den gratis.

Måndagsstäd är varje måndag klockan 17:17 till och med städfesten!

METAdorerna ser dig... gärna på måndagar

Innebandy med Idrottsnämnden

Hej Hopp Sektionen! Visste ni att vi har en bokning KTH Hallen varje söndag resten av terminen? Tanken är att vi kör någon aktivitet/sport i en timme. Alla är välkomna och målet är att ha kul, inte att spela superseriöst.

På söndag spelar vi innebandy och planen är att spela matcher hela timmen.

All evenemang publiceras i vår idrottsgrupp på Facebook.

Lynx Hackathon

Välkommen till Lynx Hackathon! 🥳✨

Under Lynx Hackathon kommer ni att arbeta i lag för att skapa en helt systematisk handelsstrategi baserad på verkliga marknadsdata. Er algoritm kommer att utvärderas i en virtuell miljö i slutet av eventet, så att ni kan se hur er idé skulle ha fungerat på den verkliga finansmarknaden. Det kommer att finnas investeringsexperter från vår forsknings- och handelsavdelning till ert förfogande för att svara på frågor och guida er genom processen. Efter evenemanget blir det middag och mingel på kontoret! 🤩

För mer information och hur du ansöker, gå till vår webbplats www.lynxhedge.se/hackaton

När: 1a April - Heldag Var: Regeringsgatan 30-32

BLUMS RELEASE PARTY

𝗕𝗟𝗨𝗠𝗦!!!!! Vi i 𝗗𝗞𝗠 kan äntligen stolt presentera årets roligaste event, 𝗕𝗟𝗨𝗠𝗦!!!!! 🎉 🏖️ 🤩

Den 25 februari så smäller vi igång med en rejält 𝙢𝙖𝙭𝙭𝙖𝙙 fest och beachvolleybollturnering på Beach Club. Detta kommer med god marginal att vara det roligaste eventet på hela året och det är ingenting man vill missa. Mer info om 𝗕𝗟𝗨𝗠𝗦 kan hittas hära: https://fb.me/e/3m39b89Yw Men då kanske du undrar när, var, och hur man kan få tag på biljetter till 𝗕𝗟𝗨𝗠𝗦. Svaret är att allting kommer att lösa sig på denna pub. Det är dock inte vilken pub som helst, det är nämligen 𝗕𝗟𝗨𝗠𝗦 𝗥𝗘𝗟𝗘𝗔𝗦𝗘 𝗣𝗔𝗥𝗧𝗬!!!! Vi kommer faktiskt att anordna en extra fet pub där biljetterna till 𝗕𝗟𝗨𝗠𝗦 (mer info kommer). Denna pub kommer inte bara vara den bästa chansen att få tag på en biljett till 𝗕𝗟𝗨𝗠𝗦 utan sannolikheten att detta blir en riktigt najs pub är ungefär samma som att Dr. Doofenshmirtz har en självförstörings knapp på sin nästa mackapär.

𝗧𝗔𝗚𝗚𝗔 𝗕𝗟𝗨𝗠𝗦!!!!! 𝗧𝗔𝗚𝗚𝗔 𝗕𝗟𝗨𝗠𝗦!!!!! SES PÅ PUBEN!

BLUMS .

Tjena tjena Sektionen!

Hoppas att ni är redo för lite spännande nyheter, eftersom att vi i DKM nu stolt kan presentera vad som kommer att bli ett av årets höjdpunkter; BLUMS!!! 🤩🤩

BLUMS är ett tok-maxxat event där beachvolleyboll och fest kombineras för att skapa en kväll man sällan kommer att glömma!!!

Biljetterna kommer att släppas nu på onsdag under BLUMS RELEASE PARTY vid klockan 20:00. Detta event kommer att vara öppet för alla på KTH, så se till att vara på hugget om du inte vill missa årets roligaste event, och glöm inte att bjuda med dina polare från andra sektioner. Mer info går att hitta i eventet eller på blums.dkm.io Vi ses på biljettsläppet

Hälsningar, DKM

Internationella Nämnden: Kick-Off-Möte

Har du inte alltid velat...

 • vidga din horisont
 • träffa studenter från hela världen
 • anordna roliga evenemang
 • arbeta tillsammans med internationella studenter
 • hjälpa oss att inkludera internationella studenter i vår sektion

På vårt Kick-Off-möte bestämmer vi vilka projekt/evenemang vi vill genomföra i P3/P4!

Vi träffas i META och hittar ett ledigt rum.

Extra-SM

Den 9:e februari kommer Extra-SM att hållas i D1 klockan 17:30 på Campus Valhallavägen. Reservtiden är måndag den 13:e februari.

De motioner som kommer behandlas angår att se över akustiken i META, HLR-utbildning för funktionärer samt sektionsaktiva, valprocess för Kårfullmäktigeledamöter samt Budget för DKM:s nya event Blums. Utöver detta kommer även en proposition för revidering av budgeten att behandlas.

På Extra-SM kommer det även att hållas val för de vakanta styrelseposterna, Programansvarig student, Revisor, Studerandeskyddsombud, Talman och Quapellmästare.

Slutligen kommer andra läsningen av motionen “En ny Era för Kårfullmäktige” att behandlas.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Den fullständiga kallelsen hittar ni här

Handlingarna finns här.

Anmälan till mat

Ockultgasquen - METAspexets externsittning

Hej sektionen!

Känner ni att livet saknar mening? Vill ni kommunicera med högre krafter? Då bjuder SpexM in er till en kväll ni sent kommer att glömma!

Ockultgasquen är METAspexets externsittning där Dataloger och Medianer, spexare och icke-spexare, samlas för en riktigt speciell och mystisk sittning...

Den tar plats den 18/2 kl. 19.00, mer info och biljettsläpp sker på Facebookeventet, så klicka in där och så ses vi där! https://www.facebook.com/events/617440540191518?ref=newsfeed

SN Lunchmöte

Den 30:e januari kommer SN hålla lunchmöte kl 12:15. På mötet kommer studienämnden diskutera över periodens kurser för årskurserna såväl som mastern.

Ett Sök-styrelsen-DM

Den 30:e januari kommer DM att hållas i Sektionsrummet i Nymble klockan 17:30. På DM kommer styrelsen, bland annat, att stänga ett antal projekt, diskutera fattade per capsulam-beslut samt diskutera några motioner inför Extra-SM.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Kallelsen finns här.

Handlingarna finns här.

Kompletterande handlingar finns här

Volleyball med Idrottsnämnden

Hej Hopp Sektionen! Visste ni att vi har en bokning KTH Hallen varje söndag resten av terminen? Tanken är att vi kör någon aktivitet/sport i en timme. Alla är välkomna och målet är att ha kul, inte att spela superseriöst.

På söndag spelar vi volleyboll och planen är att spela matcher hela timmen

All evenemang publiceras i vår idrottsgrupp på Facebook.

Badminton med Idrottsnämnden

Hej Hopp Sektionen! Visste ni att vi har en bokning KTH Hallen varje söndag resten av terminen? Tanken är att vi kör någon aktivitet/sport i en timme. Alla är välkomna och målet är att ha kul, inte att spela superseriöst.

På söndag spelar vi badminton och planen är att spela matcher hela timmen. Om ni har ett eget racket får ni gärna ta med, annars finns det att låna!

All evenemang publiceras i vår idrottsgrupp på Facebook.

Extra-KF

Hej alla sektionsmedlemmar!

Tisdagen den 24e kl 18 kommer det att hållas ett Extra-KF. Vi kommer hålla till i Kröken, i Nymble.

Alla medlemmar i THS är välkomna att komma och lyssna (om du är medlem i Data är du medlem i THS). Däremot är det bara vi valda ledamöter som får prata under mötet, så prata med oss om du har åsikter. Vi är Jakob Carlsson, Noah Hopkins, Pontus Söderlund, och David Puustinen; samt suppleanter Fabian Andréasson och Douglas Fischer.

Vi kommer att diskutera:

 • En stor ombyggnad av restaurangen i Nymble, som kommer kosta ca 5 miljoner
 • Om THS borde skaffa en egen bil
 • Fyllnadsval till THS valberedning (alla medlemmar kan söka!)

Fullständiga handligar kan hittas här.

KF, eller Kårfullmäktige, är THS högst beslutande organ och bestämmer alltså bland annat över vad sektionerna får göra. Ett antal ledamöter väljs från varje sektion proportionellt mot antalet medlemmar, och vi har sedan ca 4-6 möten per år. Tänk på det lite som EU fast för sektioner så har du en ganska bra bild över det hela. Från och med nästa år väljs ledamöterna på SM så se fram emot det!

Årets första tisdagsqulturkväll!!!

17.17 på TISDAGAR spelar vi som vanligt brädspel och Switch och käkar fika i META! Kom o häng, o träffa nytt folk och pröva nya brädspel på årets första qulturkväll! (Gammalt folk och gamla spel finns även)

Gå också med i vår Discord!

https://discord.gg/6vwVMPTFu6

Speed Friending!

Halloj sektionen!❤️

Gillar du att träffa nya människor? Eller vill du veta mer om utbytesstudier och mastern? Eller älskar du bara fika? Då är Speed Friending eventet för dig!!

När? 27 januari, 17:30 Var? META Vad? Lär känna de nya inkommande internationella studenterna + Gratis Fika! 🍪

Eventet "Speed-friending" är ett helt nytt evenemang som vi vill prova denna termin för första gången! Det är perfekt för dig som vill träffa coola nya människor från (nästan) hela världen. Du får chans att ta reda på mer om att studera utomlands och om deras hemländer!

Vi vill att detta evenemang ska vara en win-win för både svenska och internationella studenter. Vi vill ge de internationella studenterna en chans att komma i kontakt med dig för att få veta mer om att studera här på KTH, vad du kan göra i Stockholm på din fritid och så vidare! Samtidigt kan de dela med sig av sina insikter om mastern och att plugga utomlands! Vi skulle bli superglada att se många av er dyka upp på eventet för att välkomna de internationella studenterna tillsammans! ☺️

Svara i formuläret för att anmäla er till eventet! Klicka här

Extra Föreläsning i Linjär Algebra (SF1624)!

Hej alla Lin-algare och tentaskrivare!

Studienämndens kära årkursrepresentanter har anordnat ännu en extra föreläsning i SF1624 innan tentan! Den kommer att hållas imorgon lördag 7 januari i Fantum mellan kl. 13:00-15:00. Fantum ligger i F-huset och kräver att vi öppnar dörrarna för er. Så försök att komma i tid eller maila [email protected] om ni kommer sent. Tyvärr blir det inget fika den här gången :(

Även om ni inte har svarat på formuläret med intresseanmälan är ni självklart välkomna ändå!

Vi ses där!

Bowling with the international committee and the sports club

Welcome to our last event of the year - Bowling!

We will go bowling at O'Learys Norrtull on Thursday the 29th of December. You can either meet us at O'Learys at 16.45 or walk from META leaving 16.25.

We will be bowling for 55 minutes and then we will walk back to META buying pizza on the way there.

Since O'Learys only have so many bowling lanes we are limited to 36 spots, so if you want to come, sign up now! With that said, don't sign up if you don't plan on coming since it might stop someone else from playing.

Sign up here: https://forms.gle/YA22MngXzJq5WPfm6

If you signed up and can no longer come, send an email to [email protected]

Price: FREE!! Food: Pizza (if you sign up) How: Sign up in the form and then come as you are! Date: 16:45 - 20:00 (open end) on the 29th of December Where: Sveavägen 143, 113 46 Stockholm (O'Learys Norrtull)

The event is organised by the international committees at data (computer science) and media together with the sports club at data.

Facebook event: https://fb.me/e/3Z3iGLSw7

Hope to see you there! 🎳

Söndagsaktiviter med Idrottsnämnden

Hej Hopp Sektionen! Visste ni att vi har en bokning KTH Hallen varje söndag resten av terminen? Tanken är att vi kör någon aktivitet/sport i en timme. Alla är välkomna och målet är att ha kul, inte att spela superseriöst.

På söndag spelar vi innebandy och planen är att spela matcher hela timmen. Om någon vill lära ut lite teknik kan vi också göra övningar en stund. Veckorna som kommer varierar vi aktiviteterna efter önskemål (och vad jag vill göra  😊 ).

All evenemang publiceras i vår idrottsgrupp på Facebook.

Hoppas att vi ses på söndag!

Extra Föreläsning i Linjär Algebra (SF1624)!

Den 15:e december har Jonathan Fransson, skaparen av Elevri och en väldigt uppskattad KTH-asse, erbjudit sig att hålla i en extra föreläsning i Linjär Algebra och Geometri (SF1624). Studienämnden kommer givetvis vara där och erbjuda på fika! För de som är intresserade att delta fyll i enkäten nedan.

Qulturmärkningen med QN och Prylis!

Hej sektionen! För det sista eventet för Prylmångleriet det här året har vi en collaboration med QN! Och vad för event kan vi ha tillsammans ... ja så klart qulturmärkningen!

Om ni inte vet vad det är, worry not! Qulturmärkningen är då vi bestämmer ett märke som tas fram av sektionen tillsammans med Qulturnämnden och Prylis som ska symbolera något viktigt qulturellt som representerar året 2022 (oftast i form av en meme)! Vi behöver dock så klart hjälp av just er för att ta fram det bästa märket och därför har vi slängt ihop ett formulär för det.

Sedan kommer vi hålla själva Qulturmärkningen på Lucia (13:e) i META från 18! Kom dit och ät lussebullar och hjälp oss bestämma årets qulturmärke

Det kommer så klart fortfarande finnas möjlighet för brädspel men även syjunta och mysig märkesdesign-session!

Ett reset-DM

Den 14:e december kommer Ett reset-DM att hållas i Sektionsrummet i Nymble klockan 17:30. På DM kommer styrelsen, bland annat, att ta beslut om näskommande års samboendeavtal, ett sammarbetsavtal för Metaspexet, några kontrakt, och eventuellt stänga några projekt.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Kallelsen finnes här.

Handlingarna hittas här.

Kompletterande handlingar finns här.

Beslutsprotkoll går att finna här.

Diskussionprotokoll finns här.

Lucia Ice Skating

Welcome to our icetastic Lucia skating!

We invite you to some free after-school ice skating at Kungsträdgården on the 13th of December.

If you want to come, sign up here: https://forms.gle/GEMD8BGka9Zroovj8

Kungsträdgården is a beautiful park located in the middle of Stockholm which every year puts up a big ice rink. Thus, trust us when we say that there is no better place to go ice skating!

We will start skating at around 18:00 and finish things up at around 20:00, you’re free to drop in whenever!

We will rent skates for everyone that shows up and they will be rented for one or two hours depending on for how long you want to skate. If you have never tried out skating before or just feel like you are no good at it, that is totally fine too. You can learn! We also have a big budget for FIKA so you can just come for that if you want!!

For us to know how much fika to buy we need you to sign up here: https://forms.gle/GEMD8BGka9Zroovj8 (same link as above) If you don't sign up, you can still come, but we can't guarantee there will be fika left.

Price: FREE Food: Fika (if you sign up) How: Sign up in the form and then come as you are! Date: 18:00 - 20:00 on the 13th of December Address: Kungsträdgården, Jussi Björlings allé, 111 47 Stockholm https://www.visitstockholm.com/o/ice-skating-in-kungstradgarden/

The event is organized by the international committees at data (computer science) and media together with the sports committee at data.

See you there! ⛸❄

Gamlingpub

𝗚𝗮𝗺𝗹𝗶𝗻𝗴𝗮𝗿!!

Nu är det äntligen dags för alla våra kära gamlingar att kravla sig ut ur ålderdomshemmet och ned till 𝗠𝗘𝗧𝗔 för en rejäl fest!! 🧓👴🤩🤩

Det kommer att bli en fartfylld kväll där alla våra kära gamla dataloger eller medianer är varmt välkomma tillbaka för att ha det roligt eller få åldersnoja. Som vanligt så blir det god mat, god dryck, och gött häng!

Även om du själv inte är gamling så borde du verkligen komma dit för att få se hur man festade i the good old days.

Ses på 𝗣𝗨𝗕𝗘𝗡!

Söndagsaktiviter med Idrottsnämnden

Hej Hopp Sektionen! Visste ni att vi har en bokning KTH Hallen varje söndag resten av terminen? Tanken är att vi kör någon aktivitet/sport i en timme. Alla är välkomna och målet är att ha kul, inte att spela superseriöst.

På söndag spelar vi spökboll (dodgeball) och planen är att spela matcher hela timmen. Om någon vill lära ut lite teknik kan vi också göra övningar en stund. Veckorna som kommer varierar vi aktiviteterna efter önskemål (och vad jag vill göra  😊 ).

All evenemang publiceras i vår idrottsgrupp på Facebook.

Hoppas att vi ses imorgon!

Glögg-SM - dag 3

Hej sektionen!

Som bekant så hann inte alla punkter behandlas på Glögg-SMs första dag den 28e November. Baserat på antalet punkter som är kvar är det heller inte omöjligt att det kan krävas en tredje dag.

Därför kommer tisdag den 6e december i D1 vara andra reservtid för Glögg-SM.

Mer information finns i Glögg-SMs orignalnyhet: https://datasektionen.se/nyheter/10829