Basket med Idrottsnämnden

Hej Hopp Sektionen! Visste ni att vi har en bokning KTH Hallen varje söndag resten av terminen? Tanken är att vi kör någon aktivitet/sport i en timme. Alla är välkomna och målet är att ha kul, inte att spela superseriöst.

På söndag spelar vi basket och planen är att spela matcher hela timmen.

All evenemang publiceras i vår idrottsgrupp på Facebook.

Kajakpaddling med idrottnämnden

Hej hopp sektionen! 🌞🚣‍

Anmäl er på: https://dsekt.se/kajak 📝

Sommaren är runt hörnet, det är varmt ute och vattnet har nästan nått acceptabla temperaturer. Vet ni vad det betyder? Kajakpaddling såklart! Den 19:e juni kommer idrottskommittén att arrangera en dag med kajakpaddling i Velamsund. Alla medlemmar som anmäler sig är välkomna. 🌊🛶

Vi kommer att träffas kl. 9:00 vid Slussens busshållplats. Därifrån kommer vi att åka tillsammans till Kihls gård och sedan promenera resten av vägen och anlända till kajakklubbhuset runt kl. 10:00. Beroende på hur många som anmäler sig kommer vi att dela upp oss i grupper om cirka 20 personer och paddla en grupp i taget. Vi kommer att ha en morgon- och en eftermiddagssession.

Det kommer att finnas aktiviteter på land när de andra är ute och paddlar, och om du vill ta en löptur eller vandra på stigarna där ute är du välkommen att göra det! 🏃‍♀️🏞️

Till lunch kommer vi att erbjuda korv 🌭 och våfflor 🧇. Det kommer också finnas fika ☕ och frukt 🍓 att äta under dagen.

Schema (kan komma att ändras eller försenas):

 • Kl. 9:00 - Vi träffas vid Slussen för att åka till Velamsund.
 • Kl. 10:00-ish - Vi anländer till Velamsund. Om du behöver byta om kan du göra det nu. Vi kommer att servera lite bröd 🍞 och kaffe ☕ nu.
 • Kl. 10:30-ish - Den första gruppen börjar paddla.
 • Kl. 10:30-12:30 - En grupp paddlar. Den andra gruppen kan göra vad de känner för på land. Vi tar med frisbees 🥏, spikeball 🏐, brännboll ⚾, osv.
 • Kl. 12:30 - Lunch. Korv med potatissallad och våfflor serveras.
 • Kl. 13:30-15:30 - Den andra gruppen paddlar.
 • Kl. 15:30-17:30 - Fritid. Det är möjligt att paddla mer eller bara göra andra aktiviteter på land.
 • Kl. 17:30-18:00 - Dags att åka hem. Om vädret är fint och folk vill stanna kan vi förmodligen stanna längre. 🌅

** Praktisk information:**

 • VIKTIGT! Du måste kunna simma för att delta i paddlingen. 🏊‍♂️
 • Ta med lämpliga kläder. 👕
  • Något att paddla i. 🚣‍♀️
  • En jacka för att skydda dig mot vind och regn kan vara bra när du paddlar. 🧥
  • Kläder för aktivitet på land. 👟
  • Extra kläder för efter att du har paddlat. 👕
 • Handduk, ifall du faller i vattnet eller vill ta en dusch. 🛀
 • Sektionen står inte för kostnaden för resan till och från paddlingsplatsen. 🚗💰

Hoppas vi ses där!

Datas Danskväll

Välkomna på Datas Danskväll (DDK)! På DDK den 22 maj kommer vi att fokusera på baldans (Vals/Wienervals). Målet är att vi dataloger ska sväva kongligt fram på baler.

Vid senare tillfällen kommer vi också ha möjlighet att lära oss bugg, salsa, chacha, rumba, foxtrot, jive, lindy hop, tango, slow foxtrot och quickstep.

Kom med eller utan partner på måndag!

Hoppas vi ses då. /Niklas och Joakim

Kafferep-Sittning

Hej sektionen!❤️ Gillar du fika?🍪🍰 Är du uttråkad och besviken på Sveriges brist på traditioner på vår nationaldag?🇸🇪 Jag har precis vad du behöver:

På eftermiddagen av Sveriges nationaldag, den 6 juni, håller baknämnden och den internationella nämnden ett evenemang för det godaste och mest svenska som finns - en riktigt traditionellt kafferep!

Våra två underbara toastmästare kommer att guida oss genom alla steg i kafferepet, men också inkludera några andra roliga inslag som sånger och aktiviteter! 🇸🇪🍰🌸

Läs mer om det och anmäl dig här: dsekt.se/g018

(Anmälan är obligatorisk och krävs för att veta hur mycket vi ska baka och förbereda🍪)

Badminton med Idrottsnämnden

Hej Hopp Sektionen! Visste ni att vi har en bokning KTH Hallen varje söndag resten av terminen? Tanken är att vi kör någon aktivitet/sport i en timme. Alla är välkomna och målet är att ha kul, inte att spela superseriöst.

På söndag spelar vi badminton och planen är att spela matcher hela timmen. Om ni har ett eget racket får ni gärna ta med, annars finns det att låna!

All evenemang publiceras i vår idrottsgrupp på Facebook.

Day-Trip: Uppsala

Hey chapter, hey internationals!

The weather is nice, P4 is slowly coming to an end, and it is finally time for a trip for our community! Join us next monday for a day-trip to Uppsala, where we will visit

 • Uppsala Domkyrka: the tallest church in the nordic countries
 • Uppsala University: the oldest university of Sweden - tour by a student of their CS chapter!
 • visit the viking graves
 • and of course the city center etc.

Uppsala is one of the most famous Swedish cities, so you really don’t want to miss it :D

Note: We’ll pay the train ticket Stockholm -> Uppsala (not back!) for the first 10 people to sign up!

Train to Uppsala: 9:45 from T-Centralen (right now 65 SEK).. Train from Uppsala: choose your own time to go back! (ca. 100 SEK).

Sign-Up opens TODAY (23rd of may), 22:00!-> https://forms.gle/4V8ehiDGjLL8axzX8

QN // DESC SMASH INVITATIONAL 2023 SUMMER

Ingen registrering behövs! Dyk bara upp någon gång mellan 17:30 och 18:00 och så kommer vi att registrera dig. Alla är välkomna oavsett nivå och fika kommer att tillhandahållas!

QN och DESC bjuder in dig till det SJUKASTE 1v1 Super Smash Bros. Ultimate-turneringen sedan hösten 2022!

Alla från datasektionen och media är välkomna och varje sektionsmedlem kan också ta med en extern deltagare (+1)!

Turneringen kommer att vara dubble-elimination, vilket innebär att om du förlorar två matcher så är du ute ur turneringen (det vill säga: förlora inte för att vinna!).

Reglerna för matcherna själva är standardturneringsreglerna: https://www.ssbwiki.com/Tournament_rulesets_(SSBU)

DLC-karaktärer (förutom Steve) är tillåtna förutsatt att vi har tillräckligt med stationer med DLC-karaktärer. Ta med din egen Switch om du vill vara säker.

Kontrollers kommer att tillhandahållas, men ta med din egen kontroller om du inte vill riskera att behöva använda en Joy-Con!

Gå med i Discorden om du inte redan har gjort det: https://discord.gg/8tmEG8DVeJ

Kubb-turnering

Vill du ta en paus från skärmarna? Kom till oss den 24 maj för en Kubb-turnering! 🌳🏆 Vi träffas klockan 16:00 och kommer att kasta block och ha kul. Har du aldrig spelat förut? Ingen fara, vi lär dig hur man gör! Bästa delen? Det finns ett pris för det vinnande laget! 🏆🎁 Och ja, det kommer att finnas FIKA! 🥐☕ Vi ses på slagfältet! 🎉 Anmäl dig ensam eller som ett lag med dina vänner

Vandring i Djurgården

Sommarvärmen är äntligen på väg, så på måndag 22/5 vill vi i Internationella Nämnden fira med en vandring på Djurgårdens vackra strandstigar! Vi samlas klockan 13.00 vid Blå Porten, som ligger tvärs över Djurgårdsbron, och beräknar att vara tillbaka före klockan 16. På Google Maps: https://goo.gl/maps/grWhMaGPgJRDBbK17

Hoppas att vi ses där!

Datas Danskväll

Välkomna på Datas Danskväll (DDK)! På DDK den 22 maj kommer vi att fokusera på baldans (Vals/Wienervals). Målet är att vi dataloger ska sväva kongligt fram på baler.

Vid senare tillfällen kommer vi också ha möjlighet att lära oss bugg, salsa, chacha, rumba, foxtrot, jive, lindy hop, tango, slow foxtrot och quickstep.

Kom med eller utan partner på måndag!

Hoppas vi ses då. /Niklas och Joakim

(inställt) Volleyball & Spikeball med Idrottsnämnden

Hej Hopp Sektionen! Visste ni att vi har en bokning KTH Hallen varje söndag resten av terminen? Tanken är att vi kör någon aktivitet/sport i en timme. Alla är välkomna och målet är att ha kul, inte att spela superseriöst.

På söndag spelar vi volleyball i en timme. Vädret är riktigt fint, så efteråt går vi till maskinparken och spelar spikeball! Du behöver inte vara med på hela eventet!

All evenemang publiceras i vår idrottsgrupp på Facebook.

Ett Äktenskaps-DM

Nu är det dags för vad som förhoppningsvis blir läsårets sista DM. PÅ Ett Äktenskaps-DM så ska det främst behandlas gästmedlemskap för medlemmar av Sektionen för Medieteknik och kontraktavtal för nØllespexet.

Kallelse, handlingar och kompletterande handlingar finner du här

Städfesten 2023: Game of META

Hej sektionen!!

På lördag är det dags för den årliga Städfesten, vilket i år kommer bli ett episkt spel om METAs egna järntron... dvs titeln som toast! 👑

Har du kanske varit med och städat META två gånger under året? Eller har du varit med i Mottagningens personal 2022 och städat en gång? Är du med i något klubbmästeri som städat (DKM, MKM eller SpexM)? Då är du välkommen in GRATIS!!*

Med ett gyckel kan tronen bli din! ⚔️ Anmäl dig idag!

Hoppas vi ses där!

*Med undantag för kostnaden av alkohol vid köp av alkfull biljett

Klagstuga med SN & JN!

Hej sektionen ❤️! Nu är vi snart i tentaperioden och det nalkas länkmöten.

Vi i Studienämnden 🦉 och Jämlikhetsnämnden 🏳️‍🌈 ⚖️ vill därför bjuda in till klagstuga för att ta reda på vad just du tycker! Kom och klaga på kurser, prata om den studiesociala miljön, eller diskutera JML frågor!

Det bjuds självklart på somrig fika!☀️🌸🍰

När? Under lunchen (12:15-13:00) på Onsdag den 17/5

Var? I META

Finns det fika? SJÄLVKLART!

Kårfullmäktige (KF) #6

Tjena alla kårmedlemmar!

Tisdagen den 16e maj hålls KF#6 i Nya Matsalen i Nymble kl 18.

Handlingarna går att läsa här

Alla medlemmar i THS är välkomna att komma och lyssna (om du är medlem i Data är du medlem i THS). Däremot är det bara vi valda ledamöter som får prata under mötet, så prata med oss om du har åsikter. Vi är för sista gången: Jakob Carlsson, Noah Hopkins, Pontus Söderlund, och David Puustinen; samt suppleanter Fabian Andréasson och Douglas Fischer. De nya ledamöterna vi valde tar sedan över efter sommaren.

På mötet kommer vi bland annat lägga budget för nästa år, ha diverse val till viktiga positioner, och åeta lite i styrdokumenten gällande bland annat Valberedningen och Osqledaren.

Det här är det sista ordinarie KF för läsåret, alla som sagt något annat har ljugit. (och det har aldrig hänt)

Det sista måndagsstädet

På måndag 15e maj kommer det vara det sista måndagsstädet den här terminen. Det är även sista chansen om man vill ha en halv gratis biljett (eller hel om man redan städat en gång) till Städfesten som tar plats den 20e maj.

Måndagsstädet kommer börja 17:00 i META, och kommer gå ganska snart i och med att det är SM samma dag.

Queera Stockholm - Stadsvandring med Project Pride och JN

När & var: Vandringen börjar kl 15:00 på Östermalm, men vi möts 14:15 utanför META!

Info från Stadsmuseet: En vandring om sexualpolitik och hbtq-kultur från 1800-talet och framåt, om hur den moderna staden både möjliggjort och begränsat människors sexualitet

Vi undersöker några av de platser i huvudstaden som laddats med sexuella förväntningar, möjligheter och förhinder – från nattklubbar, badhus och parker till privata hem och övervakade offentliga toaletter.

Fokus ligger på hbtq-personers historia och vi berättar bland annat om rädslan för “homosexuella ligor,” drag queens, frigörelse-demonstrationer och den så kallade “lesbiska härvan” år 1943.

Datas Märkesturnering: Tävlingen börjar!!

Under April har dataloger kunnat lämna in märkesdesigner som man vill ha med i Datas första Märkesturnering som anordnas av Tag Monkeys (Data's Art Director) och Prylmångleriet. Men nu är April slut, vilket innebär att inlämningarna är stängda och det har blivit dags för TÄVLING där vinnarens märke blir officiellt producerat!!!

Från och med Måndag 8/5 kommer Turneringen officiellt börja och då kan man komma till Datasektionens stora discordserver för att rösta på vilket märke som ska vinna!! Missa inte att få bestämma Datas nyaste märke!!

Badminton med Idrottsnämnden

Hej Hopp Sektionen! Visste ni att vi har en bokning KTH Hallen varje söndag resten av terminen? Tanken är att vi kör någon aktivitet/sport i en timme. Alla är välkomna och målet är att ha kul, inte att spela superseriöst.

På söndag spelar vi badminton och planen är att spela matcher hela timmen. Om ni har ett eget racket får ni gärna ta med, annars finns det att låna!

All evenemang publiceras i vår idrottsgrupp på Facebook.

DM-innan-Val-SM

Den 4:e maj kommer DM-innan-Val-SM att hållas i Sektionsrummet i Nymble klockan 18:30. På DM kommer styrelsen, bland annat, att besvara alla motioner inför SM, behandla frågan om ekonomiska accesser till Mottagningen 2023 samt diskutera flera propositioner.

Alla sektionsmedlemmar är välkomna!

Länk till mappen med kallelsen (som har fel plats) och handlingarna: Här

Anmälan till motionslopp med idrottsnämnden

Hej Sektionen! Nu kan ni anmäla er till Blodomloppet 14e juni med idrottsnämnden.

Anmälen görs genom länken nedan:

https://dsekt.se/lopp

Fika med Jämlikhetsnämnden

Kom och diskutera intressanta ämnen med Jämlikhetsnämnden!

Datum: 23:e April Tid: Eftermiddagen, drop-in efter 14.00 :) Var: Hos Laura, signa up för att få exakt adress

Volleyball med Idrottsnämnden

Vi spelar i två timmar denna gång!!

Hej Hopp Sektionen! Visste ni att vi har en bokning KTH Hallen varje söndag resten av terminen? Tanken är att vi kör någon aktivitet/sport i en timme. Alla är välkomna och målet är att ha kul, inte att spela superseriöst.

På söndag spelar vi volleyboll och planen är att spela matcher hela timmen

All evenemang publiceras i vår idrottsgrupp på Facebook.

Smyckeshäng med Project Pride 23 ✨

På söndag den 30e april bjuder Project Pride in till en supermysig dag i META, där du har chansen att fixa de fetaste smyckena till Pride-veckan!!! Vi kommer bjuda på pysselmaterial, snacks och sjukt bra vibes ❤️💕 Även öl- och ciderbaren kommer öppnas! Eventet är helt gratis, men för att vi ska veta ungefär hur många vi ska räkna med får du jättegärna anmäla dig via Google formen.

dJubileets biljettsläppspub

Glöm inte att införskaffa en biljett till den största och mest maxade sittningen som Konglig Datasektionen någonsin har skådat.

Biljetterna släpps under puben nu på onsdag den 19/4 klockan 20:00 och är tillgängliga för alla Dataloger och Alumner.

Under puben kan ni förvänta er gamla märken, förbjudna drinkar, certifierade bangers och en och annan FärgFemma. Det ryktas även om att man kan vinna en gratisbiljett under kvällen, så missa inte det!

Länken till eventet hittar ni här: https://www.facebook.com/events/6215077875251204

För biljettsläppet kommer vi inte använda oss av ett först-till-kvarn-system, vi kommer istället att lotta ut biljetter bland alla som fyller i formuläret inom den första timmen. Mer info om detta går att läsa i eventet. https://www.facebook.com/events/2115230092199348

Biljetterna kommer att släppas via google forms på https://dsekt.se/biljetter-slutfest

Vi ses där!